Με άγριες διαθέσεις ο “Τηλέμαχος”: Έρχονται εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες

Η χώρα μας δέχεται διαδοχικά κτυπήματα από παγωμένες αέριες μάζες, οι οποίες ρίχνουν τον υδράργυρο σε θερμοκρασίες υπό του μηδενός, ενώ στις προηγούμενες χιονοπτώσεις, προστίθενται νέες, με συνέπεια τα προβλήματα να εντείνονται ολοένα και περισσότερα. Η νέα «παγωμένη» καταιγίδα που θα σαρώσει την ελληνική επικράτεια ακούει στο όνομα «Τηλέμαχος». Θα διαρκέσει μόλις κάποιες ώρες, αλλά σύμφωνα με τις μετρήσεις και τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, τα φαινόμενα θα είναι εξαιρετικά έντονα, με πολύ μεγάλες ποσότητες χιονιού.

Ήδη, η Αστυνομία έχει κλείσει 30 σημεία στο οδικό δίκτυο λόγο του χιονιού, ενώ σε πολλά περισσότερα απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες.

Πιο αναλυτικά, το νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει τη Δευτέρα, το Νότιο Αιγαίο και το Νότιο Ιόνιο με βροχές και καταιγίδες, χιονόνερο στο Βόρειο Αιγαίο και χιονοπτώσεις στη Χαλκιδική και βαθμιαία στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και τη Βορειοανατολική Πελοπόννησο.

Παγετός κατά τόπους ισχυρός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου τοπικά στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός (αρνητικές θερμοκρασίες καθ’ολη τη διάρκεια του 24ώρου), τόσο τη Δευτέρα, όσο και τις πρωινές ώρες της Τρίτης.

Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο βαθμιαία θα ενισχυθούν και θα πνέουν, από το μεσημέρι της Δευτέρας 07/01 έως και το μεσημέρι της Τρίτης 08/01, σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ.

Ο πίνακας με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες σήμερα σε όλη την Ελλάδα:

weather_temp

ΠΗΓΗ