Σπίρτζης εναντίον Ryanair: Η εταιρεία έβαλε το κόστος πάνω από την ανάγκη των επιβατών

05/01/2019 16:54

O υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης αναφέρθηκε στο θέμα του εγκλωβισμού 200 περίπου επιβατών της Ryanair στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας και όπως δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6, έδωσε λύση με πρωτοβουλία του κράτους και όχι της εταιρείας.

Ο υπουργός είπε πως μόλις ενημερώθηκε σήμερα το πρωί οτι η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους (Ryanair) είχε αφήσει στο αεροδρόμιο της Τιμισοάρα της Ρουμανίας τους επιβάτες καθώς δεν είχε καταφέρει να προσγειωθεί η πτήση της από Λονδίνο χθες το βράδυ στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης κινητοποιήθηκε μαζί με τον γενικό γραμματέα Μεταφορών Θάνο Βούρδα και έστειλαν σήμερα το πρωί πτήση άλλης αεροπορικής εταιρείας (Aegean) να τους παραλάβει.

Οι επιβάτες τηλεφωνούσαν ασταμάτητα απο τις 6 το πρωί σε τηλεοπτικούς σταθμούς καταγγέλλοντας την εταιρεία και ζητούσαν βοήθεια.

«Το περιστατικό ήταν τραγικό. Είναι προφανές πως η αεροπορική εταιρεία επέλεξε αυτό το δρομολόγιο για λόγους κόστους, αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη, και αυτό το πιστεύω γιατί τη στιγμή που ήταν αδύνατη η προσγείωση στο αεροδρόμιο Μακεδονία λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, υπήρξαν πολλά αεροδρόμια ως επιλογή. Ήταν ανοιχτά όλα τα αεροδρόμια της χώρας μας. Μάλιστα, ενημερώθηκα ότι ήταν και άθλια η αντιμετώπιση της εταιρείας προς τους ταλαιπωρημένους επιβάτες», σχολίασε ο Χρήστος Σπίρτζης στο ΘΕΜΑ 104,6.

«Σε τέτοιες εξαιρετικές περιπτώσεις την ευθύνη για το σχέδιο πτήσης την έχει η αεοπορική εταιρεία. Η αεροπορική εταιρεία δεν είχε ως μέριμνα την κοινωνική ευθύνη και την ανάγκη των πολιτών, αλλά το κόστος. Ετσι, μόλις ενημερωθήκαμε ναυλώσαμε αεοροσκάφος της Aegean για να μεταφερθούν με ασφάλεια οι επιβάτες στη χώρα μας. Δεν είχαμε καμία ενημέρωση από την Ryanair», κατέληξε.

ΠΗΓΗ

Εγγραφή στις αναθεωρήσεις και τα σχόλια του άρθρου
( 0 Εγγεγραμμένοι )
X

Εγγραφή στις αναθεωρήσεις και τα σχόλια του άρθρου

E-mail : *


ΣΧΟΛΙΑ

Ο παρών ιστότοπος δεν είναι υπεύθυνος για τα σχόλια των αναγνωστών

Μπορείτε να εγγραφείτε στην παρακολούθηση των σχολίων και των ανανεώσεων του άρθρου από το σύνδεσμο στο τέλος της ανάρτησης