Δολοφονία στην Κέρκυρα: Συγκλονίζει η κατάθεση του συντρόφου της 29χρονης Αντζελίνας – «Μας είχε πει ότι θα την σκότωνε»

Συγκλονιστικές μαρτυρίες οι οποίες αποκαλύπτουν ότι ο 52χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της ίδιας του της κόρης Αλέκος Πέτρου είχε απειλήσει και στο παρελθόν -και συγκεκριμένα από το 2017- ότι θα την σκοτώσει λόγω της σχέσης της με τον 27χρονο Αφγανό Αλί προκύπτουν από την δικογραφία την οποία αποκαλύπτει το ereportaz

Τόσο ο σύντροφος της άτυχης Αντζελίνας, όσο και ο πατριός του αλλά και η νονά της 28χρονης κοπέλας κατέθεσαν στους αστυνομικούς συγκλονιστικές λεπτομέρειες σχετικά με τις ιδιαίτερα τεταμένες σχέσεις πατέρα και κόρης λόγω των προσωπικών επιλογών της δεύτερης. Τις καταθέσεις αποκάλυψε και η εκπομπή Top Story του ΟPEN 

Νονά: «Μου είχε πει ότι εάν τα φτιάξει με κάποιον Αφγανό θα την σκοτώσει»

Ιδιαίτερα αποκαλύπτική ήταν στην κατάθεσή της η Αδαμαντίνη Τ., νονά της 28χρονης Αντζελίνας η οποία ουσιαστικά την μεγάλωνε σαν παιδί της. Την γνώρισε τυχαία στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα και προθυμοποιήθηκε να την βοηθήσει. «Έμαθα από την ίδια για την οικογενειακή της κατάσταση… Η μητέρα της παντρεύτηκε εκ νέου, ο πατριός της ήταν αλκοολικός και πέρασε δύσκολα χρόνια μαζί του. Όταν ήταν 13 ετών την αναζήτησε ο θείος της, ο αδερφός του πατέρα της και της πρότεινε να πάει να μείνει μαζί με τους παππούδες της, πράγμα το οποίο και έκανε… Μετά από ένα έτος στα 14 της την αναζήτησε ο πατέρας της ο οποίος και την έφερε στην Κέρκυρα για να μείνουν μαζί…». Η μικρή Αντζελίνα το πρωί πήγαινε Γυμνάσιο και το απόγευμα δούλευε με τον πατέρα της. Η νονά του θύματος αναφέρεται και σε ένα περιστατικό τον Δεκέμβριο του 2017 όταν η Αντζελίνα της εκμηστηρεύθηκε ότι κατά την διάρκεια ενός τσακωμού με τον πατέρα της αναγκάστηκε να κοιμηθεί στο κοτέτσι! Τα Χριστούγεννα του 2017 η νονά της την φιλοξένησε στο σπίτι της. Τότε την επσικέφτηκε ο δολοφόνος: «Ήρθε σπίτι μου και ενώπιον του συζύγου μου μου ζήτησε να την διώξουμε και μου είπε ότι εάν τα φτιάξει με έναν Αφγανό που έχει στο μυαλό του θα την σκοτώσει…Του εξήγησα ότι είναι ενήλικη και είναι δική της επιλογή τι ακριβώς θα πράξει. Είχε αρχίσει να την παρακολουθεί για να δει που ακριβώς πάει και σε καθημερινή βάση τον έβλεπα να κάθεται έξω από το σπίτι μου και να την περιμένει… Μάλιστα μας είχε πει εάν είχε συνεχίσει να τον βλέπει θα την σκοτώσει». 

Στην κατάθεσή της η νονά αναφέρει ότι ο πατέρας της δεν μπορούσε να δεχθεί ότι θα την αποχωριζόταν. Ότι την ζήλευε παθολογικά και δεν ήθελε να τον δει με κανέναν άλλο. Μάλιστα αναφέρει ότι πριν από λίγο καιρό την περίμενε έξω από το σχολείο της και προσοπάθησε με την βία να την βάλει στο αυτοκίνητό του. Τότε είχε ενημερωθεί ο διευθυντής του σχολείου αλλά και κοινωνική λειτουργός. Τότε η Αντζελίνα πήρε εισαγγελική παραγγελία και στον 52χρονο έγιναν συστάσεις από το ΑΤ.

Σύντροφος: «Την απειλούσε συνέχεια»

Από την πλευρά του ο σύντροφος της 28χρονης, ο Αλί, περιέγραψε τις ώρες αγωνίας τις οποίες πέρασε από το βράδυ της 1ης Ιανουαρίου μέχρι και το πρωί της επόμενης ημέρας όταν διαπίστωσε ότι η σύντροφός του δεν είχε πάει στην δουλειά της. Όπως λέει την άφησε στις 20.30 μαζί με τον πατριό του έξω από το πατρικό της σπίτι. Πέντε λεπτά αργότερα της τηλεφώνησε για να δει εάν μπήκε μέσα. Το καθοριστικό τηλεφώνημα πραγματοποιήθηκε στις 21.23. Είχε διάρκεια 26 δευτερόλεπτα. Ο Αλί καταθέτει ότι άκουσε την Αντζελίνα να ανεβαίνει σκάλες και τον πατέρα της να φωνάζει από μέσα, στα αλβανικά. «Δηλαδή ούτε στο τηλέφωνο δεν μπορώ να μιλάω;» του είπε η Αντζελίνα. Στην συνέχεια τα ίχνη της εξαφανίστηκαν. Προσπάθησε να την εντοπίσει μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό. Το μόνο που κατάφερε να διαπιστώσει είναι ότι το κινητό συνδέθηκε στο Ίντερνετ από τις 02.57 μέχρι και τις 03.00. Το τελευταίο του στίγμα ήταν έξω από ένα μαγαζί δίπλα στο σπίτι της νονάς της Αντζελίνας. Σε ότι αφορά τις σχέσεις πατέρα και κόρης ο Αλί ανέφερε ότι ο 52χρονος δεν ενέκρινε την σχέση του μαζί του, ότι την απειλούσε συνέχεια καθώς και ότι της έλεγε ότι θα την σκοτώσει! Από την πλευρά του ο Ευτύχης, πατριός του νεαρού Αφγανού κατέθεσε στις Αρχές ότι ο δράστης ειχε πρόβλημα με το γεγονός ότι ο Αλί ήταν Αφγανός και Μουσουλμάνος. Παράλληλα επεσήμανε ότι αρκετές φορές η Αντζελίνα του είχε παραπονεθεί πως ο πατέρας της την κακομεταχειριζόταν και μάλιστα ότι την είχε βάλει να κοιμηθεί ακόμη και σε κοτέτσι.

Από την πλευρά του ο δράστης μιλώντας στο Τοp Story επεσήμανε ότι όλα έγιναν επειδή θόλωσε. Επεσήμανε δε ότι στην αρχή είχε αποφασίσει να παραδοθεί αλλά στην συνέχεια έθαψε το σώμα της κόρης της και αποφάσισε να κάψει τα προσωπικά της αντικείμενα. «Την αγαπούσα πάρα πολύ» είπε στην προανακριτική απολογία του. Δείτε εδώ το βίντεο. O δράστης απολογείται το πρωί του Σαββάτου με τον δικηγόρο του Βασίλη Νουλέζα να αναφέρει ότι είναι σε τραγική κατάσταση και ότι επιθυμεί να κρεμαστεί!

Πηγή: ereportaz.gr