Νωρίτερα: Απελευθέρωσαν τον Μαυρίκο – Καταθέτει στη ΓΑΔΑ

άδειες οπλοφορίας

Ελεύθερος αφέθηκε ο επιχειρηματίας Νίκος Μαυρίκος, ο οποίος είχε απαχθεί έξω από το σπίτι του στον Πειραιά

Ο 51χρονος επιχειρηματίας βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής στη ΓΑΔΑ, προκειμένου να καταθέσει.

Ο επιχειρηματίας, αν και ταλαιπωρημένος, είναι καλά στην υγεία του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Μαυρίκος, είχε απαχθεί στις 27 Δεκεμβρίου όταν οι δράστες τον πλησίασαν ενώ επέβαινε στο αυτοκίνητο του, που βρισκόταν έξω από το σπίτι του, στην Ακτή Θεμιστοκλέους. Ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν δόθηκαν κάποια λύτρα προκειμένου ο επιχειρηματίας να απελευθερωθεί.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την απελευθέρωση του επιχειρηματία:

«Σχετικά με την αρπαγή 51χρονου ημεδαπού που έλαβε χώρα πρωινές ώρες της 27-12-2018 στον Πειραιά ανακοινώνεται ότι απελευθερώθηκε. Προανάκριση διενεργείται από την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής».

Το χρονικό της απαγωγής

Ο επιχειρηματίας, ο οποίος δραστηριοποιείται στην εισαγωγή αφορολόγητων προϊόντων (ποτά, αναψυκτικά, μπίρες, καπνικά και τυποποιημένα είδη διατροφής) από τρίτες χώρες και άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε., έπεσε θύμα απαγωγής το πρωί της 27ης Δεκεμβρίου στον Πειραιά.

Ήταν λίγο πριν από τις 09.00, όταν ο επιχειρηματίας κατευθυνόταν προς το αυτοκίνητό του στην ακτή Θεμιστοκλέους στον Πειραιά.

Τότε, τρία άτομα με μεγάλη σωματική διάπλαση και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, φορώντας μπλούζες που ανέγραφαν «ΕΚΑΜ», τον προσέγγισαν, τον άρπαξαν, τον έβαλαν μέσα σε ένα μαύρο αυτοκίνητο μάρκας Volkswagen και εξαφανίστηκαν. Στο τιμόνι του αυτοκινήτου βρισκόταν και τους ανέμενε και ένας τέταρτος συνεργός τους.

Ο απαχθείς απασχόλησε τις Αρχές το 2000 για υπόθεση λαθραίων τσιγάρων, ενώ το 2017 είχε διερευνηθεί το ενδεχόµενο εµπλοκής του σε παρόµοια υπόθεση, χωρίς να προκύψει όμως κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο σε βάρος του.

Στο µικροσκόπιο των αστυνοµικών και στο περιθώριο της έρευνας βρέθηκε, επίσης, η τοποθέτηση εκρηκτικού µηχανισµού σε κατάστηµα συγγενικού του προσώπου στον Πειραιά το 2012. Όπως έδειξαν οι έρευνες, στόχος δεν ήταν ο συγγενής του 51χρονου, αλλά ο ίδιος ο επιχειρηµατίας.