Κατατίθενται οι αγωγές κατά του Δημοσίου

02/01/2019 15:13

Αγωγή για χρηματική αποζημίωση λόγω ψυχικής οδύνης καταθέτουν το πρωί της Πέμπτης τα μέλη των οικογενειών που έχασαν δικούς τους ανθρώπους στη φονική φωτιά της 23ης Ιούλη του 2018 στην Ανατολική Αττική.

Η αγωγή αυτή, σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία, και όπως αναφέρεται στην εν λόγω αγωγή, στρέφεται κατά του Ελληνικού Δημοσίου, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μαραθώνος, λόγω συγκεκριμένων σοβαρών παραλείψεων των οργάνων της.

Εκτός από την αγωγή αυτή, εκ μέρους μελών της οικογένειας του ίδιου θύματος υπεβλήθη από την αρχή και σχετική μήνυση ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κατά των αρμόδιων φυσικών προσώπων, τόσο του Ελληνικού Δημοσίου, όσο και της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μαραθώνος, η οποία, όπως και άλλες μηνύσεις, συσχετίσθηκε με την αυτεπαγγέλτως κινηθείσα ποινική διαδικασία. Από ποινικής πλευράς, η νομίμως διαταχθείσα προκαταρκτική εξέταση βρίσκεται προς το τέλος της και σύντομα θα ασκηθούν σχετικές ποινικές διώξεις και το πιθανότερο είναι, η όλη ποινική υπόθεση να διαβιβασθεί στον αρμόδιο τακτικό Ανακριτή, προκειμένου να διενεργηθεί κύρια ανάκριση.

Διευκρινίζεται, ότι, μετά την πρώτη αυτή αγωγή, θα ακολουθήσουν και άλλες αγωγές από συγγενείς άλλων τραγικών θυμάτων.

ΠΗΓΗ

Εγγραφή στις αναθεωρήσεις και τα σχόλια του άρθρου
( 0 Εγγεγραμμένοι )
X

Εγγραφή στις αναθεωρήσεις και τα σχόλια του άρθρου

E-mail : *


ΣΧΟΛΙΑ

Ο παρών ιστότοπος δεν είναι υπεύθυνος για τα σχόλια των αναγνωστών

Μπορείτε να εγγραφείτε στην παρακολούθηση των σχολίων και των ανανεώσεων του άρθρου από το σύνδεσμο στο τέλος της ανάρτησης