Yπόθεση Novartis: Αυτός είναι ο προστατευόμενος μάρτυρας που προσπάθησε να διαφύγει

Καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση της Νovartis σηματοδοτεί η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος προσώπου που είχε διατελέσει σύμβουλος πρώην υπουργών Υγείας, οι οποίοι επίσης βρίσκονται στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών για την ίδια σκανδαλώδη υπόθεση – Ήδη έχει διαρρεύσει το όνομά του και έχει προκληθεί τεράστιος σάλος 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόσωπο αυτό αρχικά φέρεται να ήταν ένας από τους 3 προστατευόμενους μάρτυρες.

Ωστόσο, κατά τις ίδιες πληροφορίες, από την έρευνα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, προέκυψαν σε βάρος του επιβαρυντικά στοιχεία για την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Υπήρξε σύμβουλος τριών υπουργών και τα αρχικά του ονόματός του είναι Ν.Μ. Μάλιστα φέρεται να έχει αποκαλύψει το όνομά του ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος με δήλωσή του, αφού έσπευσε να δηλώσει ότι δεν ήταν ποτέ σύμβουλός του ο Ν.Μ. 

Συγκεκριμένα ο κ. Λοβέρδος φέρεται να έχει κάνει δήλωση στο documento.gr, γράφοντας: «Φθάνουν πια η αγυρτεία, η λάσπη και τα ψέμματα. Ο Ν. Μ. ουδέποτε υπήρξε επίσημος ή ανεπίσημος σύμβουλος ή συνεργάτης μου. Σας καλώ να αποσύρετε αμέσως αυτή την απολυτως ψευδή και σύκοφαντική δήθεν είδηση, αλλιώς θα ασκήσω τα νόμιμα δικσιώματά μου». 

Στη δήλωσή του ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ολόκληρο το όνομα του συμβούλου – προστατευόμενου μάρτυρα. 

Ο Ν.Μ. είναι ο μάρτυρας κλειδί στο σκάνδαλο Novartis και συνελήφθη σήμερα στο αεροδρόμιο, ενώ επιχειρούσε να φύγει για το εξωτερικό, κατά πληροφορίες για την Μαδρίτη της Ισπανίας.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για το σκάνδαλο Novartis

Το γεγονός αυτό οδήγησε έτσι στην άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του για παθητική δωροδοκία με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου.

Μάλιστα, το πρόσωπο αυτό, επιχείρησε να διαφύγει από την Ελλάδα χθες (30/12) το βράδυ, μετακομίζοντας εν κρύπτω, σύμφωνα με τις Αρχές μαζί με όλη του την οικογένεια.

Ωστόσο, μόλις αυτό έγινε αντιληπτό από τις διωκτικές Αρχές σήμανε συναγερμός και διατάχθηκε η απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα ενώ παρέδωσε και το διαβατήριο του.

Πρόκειται για το πρόσωπο που σε κάποια δημοσιεύματα έχει φωτογραφηθεί ως ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες του σκανδάλου Novartis, που μάλιστα έχει εξεταστεί και από τις αμερικανικές αρχές, κάτι που ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά.

Να σημειωθεί ότι ο Ν.Μ. έχει κληθεί από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και έχει καταθέσει δύο φορές καθώς θεωρείται ότι γνωρίζει πολλά για πρόσωπα και πράγματα που σχετίζονται με το μεγάλα σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας Novartis.

Πηγή