Ορεστιάδα: Κατασχέθηκαν 72 κιλά κάνναβη

Συνελήφθησαν χθες 30-12-2018 το απόγευμα και το βράδυ, στην Ορεστιάδα, κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, τέσσερα μέλη κυκλώματος, που δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης από την Αλβανία στη χώρα μας και την περαιτέρω μεταφορά και διακίνησή τους στην Τουρκία.

Πρόκειται για έναν 34χρονο ημεδαπό και τρεις αλλοδαπούς, ηλικίας 46, 33 και 24 ετών, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία ενός ακόμη 22χρονου ημεδαπού, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών κατά περίπτωση.

Οι συλλήψεις επετεύχθησαν στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορεστιάδας και του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Καστανεών Ορεστιάδας, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με τη δράση κυκλώματος που εισάγει από την Αλβανία στη χώρα μας ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και σκοπεύει την εξαγωγή της στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην Ορεστιάδα, τον 34χρονο και τον 24χρονο, οι οποίοι κινούνταν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν συνολικά τριάντα μία (31) συσκευασίες, αεροστεγώς κλεισμένες, συνολικού βάρους 72.173,3 γραμμαρίων, οι οποίες και κατασχέθηκαν.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 24χρονος αλλοδαπός εισήγαγε την παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών, με τη βοήθεια άγνωστων μέχρι στιγμής συνεργατών του, από την Αλβανία στην Ελλάδα και ακολούθως από κοινού με τον 34χρονο ημεδαπό, μετέφεραν τα ναρκωτικά στην ενδοχώρα, με τη χρήση οχήματος του 22χρονου ημεδαπού, ο οποίος αναζητείται.

Από την συνεχιζόμενη έρευνα, προέκυψε ότι, οι δύο δράστες σκόπευαν να παραδώσουν την κατασχεθείσα ποσότητα κάνναβης στους άλλους δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 46 και 33 ετών, προκειμένου να την εξάγουν στην Τουρκία, οι οποίοι το βράδυ της ίδιας ημέρας εντοπίστηκαν να μεταβαίνουν με έτερο όχημα στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Καστανεών, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έξοδο από τη χώρα μας, όπου και συνελήφθησαν.

Από την κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, 8 κινητά τηλέφωνα και τα χρηματικά ποσά των 975 ευρώ και 600 λεκ Αλβανίας.

Κατασχέθηκαν επίσης τα 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Ορεστιάδας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης.