Υπόθεση μυστήριο με ιερέα και νεκρή πλούσια ηλικιωμένη γυναίκα

Ρεπορτάζ: Β.Κ

Μια πολύ περίεργη φημολογία «στοιχειώνει» το τελευταίο χρονικό διάστημα περιοχή της Βορείου Ελλάδος. Η έντονη φημολογία εξελίχτηκε σε αστικό μύθο, που σίγουρα θα μπορούσε να αποτελέσει σενάριο κινηματογραφικής ταινίας. Ένας ιερέας και μια πλούσια ηλικιωμένη γυναίκα που ξαφνικά βρέθηκε νεκρή.

Ο ξαφνικός θάνατος της ηλικιωμένης γυναίκας και η απομάκρυνση του ιερέα από την ενορία του, πυροδότησαν φήμες και ιστορίες με ένα «πέπλο» μυστηρίου να πέφτει πάνω από το ήσυχο χωριό της Βορείου Ελλάδος.

Ο ιερέας για χρόνια λειτουργούσε στον όμορφο ναό του χωριού. Μάλιστα όλοι είχαν να πούνε έναν καλό λόγο για το έργο του, το ήθος του αλλά και την αλληλεγγύη που έδειχνε σε ευπαθείς ομάδες. Το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε αναλάβει την φύλαξη και την προστασία, μιας πλούσιας ηλικιωμένης γυναίκας, που ζούσε μόνη της, χωρίς παιδιά και συγγενείς. Ο ιερέας ήταν το στήριγμά της. Την φρόντιζε, την πήγαινε βόλτα, της κρατούσε συντροφιά, της έδινε τα φάρμακά της. Η γυναίκα έβρισκε θαλπωρή και ζεστασιά στην φροντίδα του ιερέα ο οποίος είχε αναλάβει αποκλειστικά την ηλικιωμένη γυναίκα.

Η πλούσια κοσμοπολίτισσα γυναίκα όρισε τον παπά, αποκλειστικό κληρονόμο της περιουσίας της! Κτήματα, ακίνητα, χωράφια και ρευστό. Ο ξαφνικός θάνατος της γυναίκας πυροδότησε μια μεγάλη φημολογία, αλλά μέχρι σήμερα ανυπόστατη. «Ο ιερέας έδωσε παραπάνω δόση φαρμάκων στην γυναίκα για να πεθάνει και να έρθει στη κατοχή του η περιουσία της μια ώρα νωρίτερα» ισχυρίζονται ορισμένοι κάτοικοι του χωριού. Αμέσως μετά τον θάνατο της γυναίκας ο ιερέας έφυγε από το χωριο μετά από πολλά χρόνια και πλέον λειτουργεί σε άλλο χωριο της Ελλάδας πολύ μακριά από την πρώην ενορία του.

Μια ιστορία που σίγουρα προκαλεί πολλά ερωτηματικά, δίχως όμως να έχει γίνει κάποια επίσημη καταγγελία κατά του ιερέα. Μάλιστα οι περισσότεροι στο χωριό λένε ότι όλα αυτά είναι ψεύτικες σκευωρίες για να σπιλώσουν το όνομα του παπά. Μέχρι σήμερα ο ιερέας παραμένει ιδιαίτερα αγαπητός στο χωριο παρά τις φήμες που διαδίδουν όπως φαίνεται κακοπροαίρετα οι εχθροί του.

 

ΠΗΓΗ