Χειροπέδες σε ιδιοκτήτρια βιντεοκλάμπ για «μαϊμού» DVD – Κατασχέθηκαν 5.452 τεμάχια

18/01/2016 16:20

Μια 59χρονη ιδιοκτήτρια βιντεοκλάμπ συνελήφθη, μεσημεριανές ώρες της 15ης Ιανουαρίου στη Γλυφάδα, για παράνομη αναπαραγωγή, θέση σε κυκλοφορία και διάθεση προς πώληση και ενοικίαση DVD, χωρίς την απαιτούμενη άδεια αρμόδιων εταιρειών παραγωγής.

Σε βάρος της σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για παράβαση του άρθρου αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος καθώς και των νόμων περί πνευματικής ιδιοκτησίας και περί αθέμιτου ανταγωνισμού.

pic1

Ειδικότερα, ύστερα από καταγγελία εταιρείας παραγωγής, διενεργήθηκε έλεγχος, σε κατάστημα λιανικής πώλησης – βιντεοκλάμπ, ιδιοκτησίας της 59χρονης. Κατά την έρευνα διαπιστώθηκε ότι η κατηγορούμενη διέθετε προς πώληση και ενοικίαση 5.452 καταφανώς κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους DVD, οι οποίοι και κατασχέθηκαν.

Από την περαιτέρω έρευνα, εξακριβώθηκε ότι η 59χρονη, τουλάχιστον από το έτος 2015, ως ιδιοκτήτρια του εν λόγω καταστήματος προέβαινε στην παράνομη αναπαραγωγή και κυκλοφορία, με σκοπό την πώληση, την ενοικίαση και την εκμετάλλευση ψηφιακών δίσκων DVD με επεισόδια τηλεοπτικών σειρών, παραπλανώντας το καταναλωτικό κοινό και αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.

pic2

Η προκληθείσα ζημιά από την ενοικίαση και διάθεση προς πώληση των κατασχεμένων δίσκων υπολογίζεται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Η συλληφθείσα, με τη σε βάρος της σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Εγγραφή στις αναθεωρήσεις και τα σχόλια του άρθρου
( 0 Εγγεγραμμένοι )
X

Εγγραφή στις αναθεωρήσεις και τα σχόλια του άρθρου

E-mail : *