Δύσκολα τα πράγματα για τους 8 αστυνομικούς που βρέθηκαν στο περιστατικό με τον Ζακ Κωστόπουλο

28/12/2018 11:04

Αντιμέτωποι με βαριές ποινές βρίσκονται οι οκτώ αστυνομικοί οι οποίοι εμφανίζονται στα βίντεο – ντοκουμέντα να εμπλέκονται στην υπόθεση του λιντσαρίσματος του ακτιβιστή της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας Ζακ Κωστόπουλου

Η Ένορκη Διοικητική Εξέταση ολοκληρώθηκε και το πόρισμα παραδόθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων στις αρμόδιες Αρχές για τα περαιτέρω. Η ΕΔΕ εισηγείται την παραπομπή στο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΛ.ΑΣ. των οκτώ ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ με το ερώτημα επιβολής πειθαρχικής ποινής.
Για την παραπομπή τους θα αποφασίσει ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.
Βαριές οι ποινές
 
Ειδικότερα, σύμφωνα με το news247, προτείνεται απόταξη για τους τέσσερις από τους οκτώ, δηλαδή το πιο βαρύ πειθαρχικό μέτρο που συνεπάγεται την οριστική αποπομπή τους από το Σώμα. Oι υπόλοιποι τέσσερις αντιμετωπίζουν αργία με απόλυση, το δεύτερο πιο βαρύ πειθαρχικό μέτρο, το οποίο θα επιβληθεί για διάστημα ορισμένων μηνών ανάλογα με το τι θα κρίνει το πειθαρχικό.
Η ΕΔΕ εισηγείται την παραπομπή στο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΛ.ΑΣ. των οκτώ ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ με το ερώτημα επιβολής πειθαρχικής ποινής
Όλο αυτό το διάστημα δεν θα αμείβονται, ενώ εφόσον επιστρέψουν στην υπηρεσία, εάν υποπέσουν σε νέο πειθαρχικό αδίκημα, τότε θα αποταχθούν.

Σημειωτέον ότι είθισται, όταν η ΕΔΕ καταλήγει σε πρόταση για ποινή, τα πειθαρχικά να την υιοθετούν, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να αμφισβητήσουν όλη τη διαδικασία της Εξέτασης.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τη στιγμή που άρχισε η έρευνα, άλλαξαν τρεις επικεφαλής και ο τελευταίος χρειάστηκε έναν μήνα για να ολοκληρώσει την ΕΔΕ, καθώς ξεκίνησε τη διαδικασία εξαρχής.

Αφού ο χειρισμός του ζητήματος ολοκληρωθεί σε υπηρεσιακό επίπεδο, η υπόθεση θα φτάσει και στα χέρια της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη.
Τι συνέβη
 
Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Ζακ Κωστόπουλος εισήλθε σε κοσμηματοπωλείο επί της οδού Γλαδστώνος ενώ βρισκόταν σε κατάσταση πανικού. Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι στόχος της εισόδου του στο κατάστημα ήταν η ληστεία, ωστόσο το σενάριο αυτό τέθηκε υπό αμφισβήτηση έπειτα από σειρά βίντεο – ντοκουμέντων που διέρρευσαν.
Ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου εμφανιζόταν σε κάποια από αυτά να πρωταγωνιστεί στον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου.

Στο βίντεο εμφανιζόταν ο Ζακ Κωστόπουλος, περιτριγυρισμένος από αστυνομικούς, να κείτεται στο έδαφος μετά το περιστατικό ξυλοδαρμού στο κοσμηματοπωλείο.

Εγγραφή στις αναθεωρήσεις και τα σχόλια του άρθρου
( 0 Εγγεγραμμένοι )
X

Εγγραφή στις αναθεωρήσεις και τα σχόλια του άρθρου

E-mail : *


ΣΧΟΛΙΑ

Ο παρών ιστότοπος δεν είναι υπεύθυνος για τα σχόλια των αναγνωστών

Μπορείτε να εγγραφείτε στην παρακολούθηση των σχολίων και των ανανεώσεων του άρθρου από το σύνδεσμο στο τέλος της ανάρτησης