Απαγωγή επιχειρηματία: Τι κατέγραψαν οι κάμερες από το σημείο της αρπαγής

Στο παρελθόν του, στις επαγγελματικές του δραστηριότητες αλλά και στις αντιπαλότητες που μπορεί να είχε με ανταγωνιστές τους, στρέφονται οι έρευνες των διωκτικών αρχών για να ξετυλίξουν το κουβάρι της περίεργης αρπαγής του 51χρονου επιχειρηματία στον Πειραιά.

Οι άνδρες της Ασφάλειας που έχουν αναλάβει να εξιχνιάσουν την υπόθεση αξιοποιούν όλα τα στοιχεία που έχουν συλλέξει από το σημείο που εκτυλίχθηκε το περιστατικό, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον ρίχνουν στο υλικό που έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας από καταστήματα και διαμερίσματα της περιοχής. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες έχει καταγραφεί το όχημα που χρησιμοποίησαν οι τέσσερις «φουσκωτοί» για να διαφύγουν από την ακτή Θεμιστοκλέους στην Πειραϊκή. Πρόκεται για ένα μπλε τζιπ, οι αριθμοί κυκλοφορίας του οποίου δεν είναι καταγεγραμμένοι στα τερματικά της Τροχαίας. Οπότε οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι οι πινακίδες που υπήρχαν στο όχημα ήταν πλαστές.

Ωστόσο, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ ψάχνουν να βρουν κι άλλο οπτικό υλικό, ώστε να συνθέσουν τη διαδρομή της διαφυγής των δραστών. Έτσι «ξεσκονίζουν» μία προς μία τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας προκειμένου να δουν τους δρόμους που κινήθηκε το όχημα.

Την ίδια ώρα οι συγγενείς του επιχειρηματία βιώνουν πρωτόγνωρες ώρες αγωνίας, καθώς ακόμη δεν έχουν δεχτεί κάποιο τηλεφώνημα από τους δράστες, για να πουν ποιες είναι οι διαθέσεις τους

H σύντροφος του επιχειρηματία που έπεσε θύμα βίαιης αρπαγής, βρισκόταν στο σπίτι τη στιγμή που απήχθη, μαζί με την οικιακή βοηθό, όπως αποκάλυψε το «OPEN» και η εκπομπή Top Story.

Μετά το συμβάν, το πρώην μοντέλο είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

epixeirimatias apagwgi peiraias 1

 

Τι αποκάλυψε στο Newsbomb.gr o ξάδερφος του επιχειρηματίας

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εφοδιασμού Πλοίων και ξάδερφος του 50χρονου επιχειρηματία που απήχθη σήμερα το πρωί έξω από το σπίτι του στον Πειραιά, Νίκος Μαυρίκος μίλησε στο Newsbomb. gr για τις συνθήκες του περιστατικού. Ανέφερει πως το συγγενικό του πρόσωπο δεν έδειχνε να φοβάται κάτι και τονίζει ότι ξαδερφός του έχει μια υγιή επιχείρηση που δραστηροποιείται στον εφοδιασμό πλοίων και πρεσβειών με ποτά και καπνικά είδη.  

H ομάδα «κρούσης» των απαγωγέων 

Ο 51χρονος που έχει εταρεία με την οποία εφοδιάζει με ποτά και τρόφιμα πλοία, από τις εννέα σήμερα το πρωί έπαψε να δίνει σημάδια ζωής. Το κινητό του τηλέφωνο απενεργοποιήθηκε. 

Τέσσερα άτομα που φορούσαν μπλούζες της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Ομάδας (ΕΚΑΜ) της Ελληνικής Αστυνομίας του είχαν στήσει καρτέρι κάτω από το σπίτι του.

Όταν ο επιχειρηματίας κατέβηκε από το διαμέρισμα του που βρίσκεται στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας στην ακτή Θεμιστοκλέους και κινήθηκε προς το αυτοκίνητο του, τότε δέχτηκε την επίθεση των δραστών. Οι εύσωμοι άνδρες τον ακινητοποίησαν και με τη βία τον έβαλαν μέσα σε ένα μαύρο αυτοκίνητο.

Κάτοικος της περιοχής που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού αμέσως ειδοποίησε τις αστυνομικές αρχές. Στην ΕΛ. ΑΣ. σήμανε συναγερμός και ειδικά κλιμάκια της έσπευσαν στο σημείο.

Η κινηματογραφική…επιχείρηση 

Η ακτή Θεμιστοκλέους αποκλείστηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας και της Σήμανσης οι οποίοι έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να συγκεντρώσουν στοιχεία που θα τους βοηθήσουν να εξιχνιάσουν την περίεργη υπόθεση.

Το θύμα που είναι πατέρας τριών παιδιών, φαίνεται ότι είχε γίνει στόχος παρακολούθησης για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κι αυτό γιατί οι δράστες είχαν σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια τις ενέργειες τους, έτσι ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί για τις κινήσεις του και να φέρουν εις πέρας σε μικρό χρονικό διάστημα την αποστολή τους.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η αρπαγή του επιχειρηματία, η ΕΛ.ΑΣ. έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του επιχειρηματία και τη σύλληψη των δραστών. Μέχρι στιγμής κανένα από τα μέλη της οικογένειας τους επιχειρηματία δεν έχει γίνει αποδέκτης κάποιου αιτήματος των δραστών, προκειμένου να ξεκαθαριστεί εάν πρόκειται για απαγωγή με αντίτιμο τα λύτρα ή ξεκαθάρισμα προσωπικών διαφορών.

Πηγή