Ηλικιωμένο ζευγάρι έφυγε αγκαλιασμένο από τη ζωή παραμονή Χριστουγέννων

Αγκαλιασμένο έφυγε από τη ζωή ένα ηλικιωμένο ζευγάρι από το Βόλο, το οποίο βρέθηκε νεκρό την παραμονή των Χριστουγέννων, γύρω στις 14.00 το μεσημέρι.

Το ζευγάρι, μία γυναίκα ηλικίας 74 ετών και ένας άνδρας ηλικίας 68 ετών, εντοπίστηκε νεκρό από την κοινωνική λειτουργό του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», που επισκέφτηκε τους ηλικιωμένους για να δει τις ανάγκες τους για τις γιορτές.

Όπως αναφέρει το taxydromos.gr, άμεσα στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ στο σπίτι μετέβησαν και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και του Αστυνομικού Τμήματος Νοτίου Πηλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιατρός του ΕΚΑΒ διαπίστωσε τον θάνατο και των δύο ηλικιωμένων που φαίνεται ότι βρίσκονταν στο κρεβάτι ξαπλωμένοι όταν συνέβη το μοιραίο, ενώ οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας έλεγξαν κάθε στοιχείο προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας όπως και τελικά συνέβη.

Την έρευνα για τα ακριβή αίτια του θανάτου των ηλικιωμένων, τα οποία εκτιμάται ότι ήταν παθολογικά, ανέλαβε το Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου από το οποίο διατάχθηκε και η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Ταχυδρόμος, το ηλικιωμένο ζευγάρι αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα και ήταν μόνο στη ζωή χωρίς καμία βοήθεια από τον έξω κόσμο από τον οποίο ήταν αποκομμένο με δική του επιλογή. Έτσι οι υπάλληλοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» το επισκέπτονταν σε καθημερινή βάση εδώ και ένα χρόνο καθώς οι ηλικιωμένοι χρειάζονταν βοήθεια.

Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα γνώριζαν από καιρό για τις δραματικές συνθήκες επιβίωσης του ζευγαριού. Μάλιστα πριν από τρεις εβδομάδες βλέποντας ότι η υγεία της γυναίκας είχε επιδεινωθεί περαιτέρω είχαν μεταφέρει την 74χρονη στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου όπου όμως τελικά δεν κρατήθηκε για νοσηλεία.

ΠΗΓΗ