Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δρούσε γύρω από την ΑΣΟΕΕ

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης η οποία λυμαίνονταν τον χώρο γύρω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο προχώρησε η ΕΛΑΣ. Τα μέλη της έκαναν επιθέσεις και σε αστυνομικούς.

Αναλυτικότερα, η Αστυνομία, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών και η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας εξάρθρωσε τη σπείρα η οποία δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση προϊόντων μαϊμού, ειδών παρεμπορίου, ναρκωτικών ουσιών και λαθραίου καπνού. Όλα γίνονταν περιμετρικά του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι Αρχές προχώρησαν σε πολύμηνη έρευνα οπότε και αποδείχθηκε ότι η οργάνωση είχε διασυνδέσεις και με τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκονταν συνεργοί της και διέθεταν τα προϊόντα μαϊμού.

Η εγκληματική οργάνωση είχε δομημένη ιεραρχία και διακριτούς ρόλους. Στην κορυφή της βρίσκονταν ένας Σενεγαλέζος και ένας Μπαγκλαντεσιανός οι οποίοι συντόνιζαν τα πάντα. Ποιοί θα διαθέσουν τα προϊόντα μαϊμού και που, ποιοι θα είναι οι τσιλιαδόροι και ποιοι θα πουλήσουν τα ναρκωτικά.

Μάλιστα, οι δύο αυτοί άνθρωποι όταν αντιλαμβάνονταν πως θα υπήρχε αστυνομική επιχείρηση, κανόνιζαν να υπάρξουν και επιθέσεις κατά των αστυνομικών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τουλάχιστον έξι άτομα, αποκλειστικά άντρες, σε καθημερινή βάση απασχολούνταν σε ρόλο τσιλιαδόρων, στις συμβολές των οδών Πατησίων και Χέυδεν, Πατησίων και Δεριγνί και Πατησίων και Αντωνιάδου.

Τουλάχιστον 20 άτομα, κυρίως άντρες, σε καθημερινή βάση δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση απομιμητικών προϊόντων (τσάντες, πορτοφόλια, υποδήματα κ.τ.λ.), καρτών SIM και λοιπών προϊόντων, η πλειονότητα των οποίων κατά μήκος της οδού Πατησίων, μπροστά από την Πανεπιστημιακή Σχολή.

Τουλάχιστον οκτώ άτομα, αποκλειστικά άντρες, σε καθημερινή βάση, δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση λαθραίων τσιγάρων η πλειονότητα των οποίων ακριβώς μπροστά από την κεντρική πύλη της Πανεπιστημιακής Σχολής, επί της οδού Πατησίων.

Τουλάχιστον τέσσερα άτομα, αποκλειστικά άντρες, σε καθημερινή βάση, δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη, ηρωίνη, κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη κτλ) τις περισσότερες φορές στην συμβολή των οδών Πατησίων και Αντωνιάδου.

Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και συγκεκριμένα στις 20 και 21 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών και με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, της ΟΠΚΕ καθώς και άλλων υπηρεσιών.

Συνελήφθησαν συνολικά 36 μέλη της οργάνωσης, κατασχέθηκαν χιλιάδες προϊόντα μαϊμού και παρεμπορίου, ενώ το οικονομικό όφελος της οργάνωσης το τελευταίο τρίμηνο υπολογίζεται στα 219.000 ευρώ.

Πηγή: The toc

ΠΗΓΗ