Πάτρα: 20 χρόνια φυλάκισης για τους τσαντάκηδες με το… ξυράφι!

Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τις γυναίκες στο κέντρο της Πάτρας.

Σήμερα οι δύο αλλοδαποί βρέθηκαν ενώπιων του δικαστηρίου.

Οι δυο τους (πρόκειται για έναν Αιγύπτιο και έναν Αλγερινό) έκλεβαν τσάντες και μάλιστα πολλές φορές δε δίσταζαν να τραυματίσουν τα θύματα τους χρησιμοποιώντας… ξυραφάκι!

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών τους καταδίκασε σε κάθειρξη 20 ετών.

Το χρονικό

Η δράση τους κορυφώθηκε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, 13 Απριλίου του 2012, όταν αρχικά επιτέθηκαν σε 58χρονη ημεδαπή, και αφού την χτύπησαν στο κεφάλι και την τραυμάτισαν με ξυραφάκι στον καρπό, ακολούθως της αφαίρεσαν την τσάντα που περιείχε 40 ευρώ, και διάφορα προσωπικά της έγγραφα.

Αμέσως μετά την πράξη τους τράπηκαν σε φυγή και ακολούθησαν κι άλλες επιθέσεις στις οποίες λειτούργησαν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Στόχευαν δηλαδή σε γυναίκες τις οποίες χτυπούσαν και τραυμάτιζαν με ξυράφι προκειμένου να τους αρπάξουν τη τσάντα και ότι αυτή περιείχε.

Μετά τα αλλεπάλληλα περιστατικά η αστυνομία χτένισε την περιοχή στην οποία είχαν κινηθεί καταφέρνοντας έτσι τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Πρωτόδικα, τον Απρίλιο του 2013 είχαν καταδικαστεί σε ισόβια ενώ στο Εφετείο η ποινή τους μειώθηκε καθώς απαλλάχθηκαν για κάποιες από τις κλοπές για τις οποίες είχαν κατηγορηθεί.

ΠΗΓΗ thebest.gr