Τούρκος υπουργός Άμυνας: Θα προστατεύσουμε τη «γαλάζια πατρίδα» μας

Η Τουρκία έχει «λάβει τα μέτρα της» και δεν θα επιτρέψει «κανένα τετελεσμένο» στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ την Πέμπτη, μία ημέρα μετά τη δήλωση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελου Αποστολάκη, πως «εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε».

«Κάνουμε όλες τις προσπάθειες για να προστατεύσουμε τη ‘γαλάζια πατρίδα μας’» είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία.

Αφού σημείωσε ότι η Άγκυρα είναι «υπέρ της ειρήνης και των σχέσεων καλής γειτονίας» ο Χουλουσί Ακάρ διαμήνυσε ότι η Τουρκία «δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσει από τα δικαιώματα της χώρας και του λαού της» στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

«Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα για να υποστηρίξουμε τα δικαιώματα μας. Δεν επιτρέπουμε κανένα τετελεσμένο» πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως λίγο πριν από τις 9 το πρωί δύο τουρκικά F-16 εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης και πέταξαν πάνω από το Καστελόριζο, σε ύψος 4.000 ποδιών.

Είχαν προηγηθεί χθες δηλώσεις του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελου Αποστολάκη, ο οποίος ερωτηθείς για το αν θα είμαστε μόνοι μας ή θα σπεύσουν και άλλοι σε βοήθειά μας σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία, απάντησε με νόημα: «Εάν χρειαστεί να πολεμήσουμε δεν θα συμπολεμήσει κανένας δίπλα μας. Η δική μας προσπάθεια επικεντρώνεται να μην χρειαστεί να φθάσουμε ως εκεί. Με τις ΗΠΑ και την Ε.Ε. θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι οι Τούρκοι δεν θα φθάσουν έως εκεί».

ΠΗΓΗ