Σκληρή απάντηση της Ένωσης Αστυνομικών στον Αντιδήμαρχο Πλωμαρίου Μ. Αρμενακα για την περίφημη «σκηνή»

Ανακοίνωση εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Λέσβου όπου κατηγορεί τον Αντιδήμαρχο Πλωμαριου Μ. Αρμενακα για την περιβόητη σκηνή στο Πλωμάρι

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Λέσβου, το οποίο αποτελεί τον θεσμικό εκπρόσωπο 400 αστυνομικών του Νομού Λέσβου, σχετικά με τις δηλώσεις του αντιδημάρχου Πλωμαρίου κ. Αρμενάκα Μ. που φιλοξενήθηκαν στο lesvospost και παρουσιάζουν τους αστυνομικούς ως επαίτες, απαντάει τα εξής:

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Λέσβου ουδέποτε απευθύνθηκε στον κο. Αντιδήμαρχο Πλωμαρίου προκειμένου να ζητήσει να φιλοξενήσει τους αστυνομικούς «στο σαλόνι του χωριού του» και «να τους ταΐσει στις ταβέρνες του χωρίου του» όπως δήλωσε στα Τοπικά Μ.Μ.Ε.

Η Ένωσή μας απευθύνθηκε αποκλειστικά και μόνο στην φυσική ηγεσία της Δ/νσης Αστυνομίας Λέσβου και της ΓΕ.Π.Α.Δ. Βορ. Αιγαίου, απαιτώντας από αυτήν να διασφαλίσει αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας στους συναδέλφους μας που μεταβαίνουν καθημερινά στο Πλωμάρι από τον περασμένο Νοέμβρη προκειμένου να ενισχύσουν το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα Πλωμαρίου τόσο κατά την κατολίσθηση στους πρόποδες του Προφήτου Ηλία εντός του Πλωμαρίου, όσο και στο ύψος ‘Λογαρά’ της Ε.Ο. δίκτυο Πλωμαρίου-Μελίντας αλλά και στο πλέγμα της Εμφανούς Αστυνόμευσης.

Προφανώς ο κ. Μ. Αρμενάκας από τη βιασύνη του να γνωστοποιήσει ότι η αστυνομία του Πλωμαρίου «ζει και αναπνέει» χάρη στις δικές του ενέργειες, δεν αντιλήφθηκε ότι οι προσπάθειες της Ένωσης μας αποσκοπούν στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων μας στο συγκεκριμένο σημείο και όχι το που θα φάνε και που θα κοιμηθούν (άλλωστε δεν εξέφρασε κανένα μέλος μας τέτοια επιθυμία καθώς ούτε επαίτες είναι οι αστυνομικοί ούτε πλανόδιοι άστεγοι όπως εσείς τους παρουσιάζετε μέσω των δηλώσεων σας).

Αν ο κ. Μ. Αρμενάκας έχει «ανοίξει» δίαυλο χορηγούμενης επικοινωνίας με κάποιους αστυνομικούς, σίγουρα αυτοί δεν είμαστε εμείς, ούτε και το επιθυμούμε σε καμία περίπτωση.

Οι ηθικές μας αξίες και ο ρόλος μας ως “Αστυνομικοί” κ. Αρμενάκα, δε μας επιτρέπει να εμπλακούμε σε παιχνίδια εντυπώσεων και σκοπιμοτήτων όπως εσείς μπορεί να νομίζετε.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος

Ο Γεν. Γραμματέας
ΦΤΕΡΓΙΩΤΗΣ Αθανάσιος