Με ποινή φυλάκισης “χάδι” τη γλίτωσε ο 72χρονος “αστυνομικός” (φωτό)

Στο Αυτόφωρο Μονομελές δικάστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (19/12) ο 72χρονος που την προηγούμενη είχε αναστατώσει την αστυνομία στη Λαμία για τη σύλληψη του, μετά από καταγγελία αστυνομικού τον οποίο και είχε σταματήσει με χρήση σειρήνας!

Όπως περιέγραψε στην κατάθεσή του ο αστυνομικός, κατά την επιστροφή του στη Λαμία από Δομοκό, λίγο πριν τα γνωστά βενζινάδικα δέχτηκε σήμα από όχημα που τον ακολουθούσε με σειρήνες και φάρο που παρέπεμπαν σε συμβατικό όχημα της αστυνομίας.

«Έκανα στην άκρη και τον περίμενα και διαπίστωσα ότι επρόκειτο για όχημα συμβατικό μάρκας Mercedes μαύρο. Κατεβάζω το παράθυρο και ο κύριος μου φώναζε, “πως πας έτσι θα μας σκοτώσεις όλους. Θα σε σκίσω μου λέει θα έρθει η αστυνομία”. Όταν του έδειξα την υπηρεσιακή ταυτότητα και του είπα ότι έρχεται η αστυνομία πήρε το αυτοκίνητο και έφυγε με τους συναδέλφους να τον σταματούν στο χώρο του Νοσοκομείου».

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος ο οποίος φυσικά δεν έχει καμία σχέση με την αστυνομία και είναι συνταξιούχος του Δήμου Αμαρουσίου, υποστήριξε ότι ερχόντουσαν από μία κηδεία στο Λιτόχωρο. Είχε μάλιστα συνοδηγό έναν 88χρονο πρώην Δήμαρχο του Λιτοχώρου.

«Ο δρόμος είχε ομίχλη. Ήταν μια νταλίκα στο δρόμο και 6-7 αυτοκίνητα. Στη στροφή πάνω ήταν το παιδί χωρίς φλας. Ανοίγω το παράθυρο και του φωνάζω: Τι πας να κάνεις; Πας να μας σκοτώσεις; Είμαι αστυνομικός μου λέει και ‘γω είμαι της ασφάλειας του απαντάω…».

Δεν δικαιολόγησε πάντως ότι στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• φορητός φάρος (πλακέ), χρώματος μπλε – κόκκινου,

• φορητός φάρος, χρώματος μπλε,

• σύστημα ηχητικών κλήσεων άμεσης ανάγκης, ενσωματωμένο στο χώρο του κινητήρα του οχήματος

Αναφέρθηκε μόνο στο φακό – TASER που βρέθηκε στο αμάξι του και κατασχέθηκε, ότι τον αγόρασε από το ίντερνετ χωρίς να γνωρίζει ότι ήταν όπλο.

Τελικά το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, για την κατηγορία της αντιποίησης αρχής, ενώ αθωώθηκε για την παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν τέσσερις (4) μήνες με 3ετη αναστολή.