Ανείπωτη Θλίψη: Αυτός είναι ο μικρός Χάρης που έχασε τόσο άδικα τη ζωή του

Νέα καρδιακή ανακοπή υπέστη σήμερα το 6χρονο αγοράκι που είχε βρεθεί δεμένο με το λουρί του σκύλου, με αποτέλεσμα να μην τα καταφέρει και να αφήσει την τελευταία του πνοή στην εντατική του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού»

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, που του έκαναν εκ νέου ανάνηψη, ο 6χρονος Χάρης απεβίωσε, σκορπώντας θλίψη και πόνο στην οικογένεια του.

Η τραγική ιστορία

Όλα έγιναν το απόγευμα της Τρίτης, όταν ξαφνικά η ήσυχη γειτονιά του Παλαιού Φαλήρου σείστηκε από τις σπαρακτικές κραυγές της μητέρας του 6χρονου που μόλις τον είχε βρει αναίσθητο.

Όπως έγινε γνωστό, το παιδί είχε βάλει ένα τραπεζάκι πάνω στο κρεβάτι και είχε κρεμάσει το λουράκι του σκύλου σε ένα καρφάκι στον τοίχο.

Υπό άγνωστες συνθήκες ο μικρούλης γλίστρησε την ώρα που είχε περασμένο στον λαιμό του το λουρί με αποτέλεσμα να κρεμαστεί και να μείνει έτσι για αρκετή ώρα μέχρι να τον βρει η μητέρα του.

Η ανακοίνωση του Γ.Ν. Παίδων Π. & Α. Κυριακού:

«Ο ασθενής Σ. Ι.-Χ. του Ν., ηλικίας 6 ετών νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ του Γ.Ν. Παίδων Π. & Α. Κυριακού από τις 18/12/2018 και ώρα 16:50.

Το παιδί διακομίστηκε με το ΕΚΑΒ στα ΤΕΠ άσφυγμο – απνοϊκό με κόρες σε μυδρίαση και έγινε άμεσα προχωρημένη καρδιοαναπνευστική ανάνηψη.

Στα 35 λεπτά ανάνηψης, ανέκτησε καρδιακό ρυθμό και εισήχθη στη ΜΕΘ διασωληνωμένο, σε κρίσιμη – βαρύτατη κλινική εικόνα με αιμοδυναμική αστάθεια υπό φαρμακευτική υποστήριξη και πολυοργανική ανεπάρκεια.

Έγινε Αξονική Τομογραφία εγκεφάλου και Αυχενικής Μοίρας Σπονδυλικής Στήλης με ευρήματα υπέρ ανοξικής εγκεφαλοπάθειας. Επίσης διενεργήθηκε υπερηχογράφημα άνω/κάτω κοιλίας με παθολογικά ευρήματα από ήπαρ, σπλήνα, έντερο, νεφρούς, που πιθανώς οφείλονται σε σπλαχνική υποάδρευση.

Σήμερα παρουσίασε εκ νέου καρδιακή ανακοπή, έγινε εκ νέου ανάνηψη και παρά τις προσπάθειες, το παιδί απεβίωσε στις 11:55 π.μ στις 19.12.2018».