Βραβεύθηκαν οι φοιτητές που εργάστηκαν για την αποκατάσταση των ζημιών στη Θεολογική του ΑΠΘ

Η Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ υπέστη εκτεταμένες ζημιές στις 6 Δεκεμβρίου, ημέρα των κινητοποιήσεων για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, από άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια. Οι φοιτητές της δεν περιορίστηκαν να καταγγείλουν το γεγονός, αλλά “σήκωσαν τα μανίκια” και εργάστηκαν για τον καθαρισμό του κτιρίου και την αποκατάσταση των ζημιών.

Αντιπροσωπευτική ομάδα από τους φοιτητές της Θεολογικής, καθώς και τους φοιτητές-μέλη της νεοσύστατης Συντονιστικής Επιτροπής Δράσης κατά των Ναρκωτικών στο ΑΠΘ, βράβευσε το πανεπιστήμιο, κατά την ετήσια απονομή βραβείων αριστείας.

Μεταξύ των υπόλοιπων νεοεισαχθέντων στο πανεπιστήμιο που βραβεύθηκαν ήταν και η 49χρονη Μερόπη Πούπα, μητέρα 16 παιδιών και εργαζόμενη, η οποία πέρασε στο τμήμα Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο πρύτανης Περικλής Μήτκας, υπογράμμισε ότι η δύναμη του ΑΠΘ είναι ο άνθρωποι του και πρόσθεσε ότι οι αξίες των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας όπως η αλληλεγγύη, η φροντίδα για τον χώρο όπου γεννιέται η γνώση και η εθελοντική δράση ενισχύουν τη συνοχή της.

Στην εκδήλωση μίλησε ο διεθνούς φήμης εικαστικός, καθηγητής του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και μέλος της Επιτροπής Αριστείας του ΑΠΘ, Κώστας Βαρώτσος για την δημιουργική περιπέτεια που οδήγησε σε γνωστά έργα του, όπως ο “Ποιητής” και ο “Δρομέας”. Σε ότι αφορά το θέμα της αριστείας, υπογράμμισε ότι πιστεύει “στο κίνητρο που σε οδηγεί να αριστεύεις’.

Για το επιστημονικό τους έργο βραβεύθηκαν η καθηγήτρια του τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, Μαγδαληνή Κώστα-Τσολάκη, ο καθηγητής του τμήματος Χημείας, Αναστάσιος Ζουμπούλης, ο καθηγητής του ΤΕΦΑΑ, Βασίλης Μούγιος και ο καθηγητής Φιλοσοφίας, Παναγιώτης Τζαμαλίκος.

Ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Χαράλαμπος Βενετόπουλος τιμήθηκε για την διεθνή καλλιτεχνική του παρουσία.

Για αριστεία στην προσέλκυση ερευνητικών προγραμμάτων δόθηκε βραβείο στον επίκουρο καθηγητή του τμήματος Πληροφορικής, Νικόλαο Πλέρο και για την καινοτομία και αξιοποίηση της έρευνας στον Νικόλαο Μιχαηλίδη από την εταιρεία-τεχνοβλαστό του ΑΠΘ, PliN Nanotechnology.

Βραβεύθηκαν, ακόμη, δύο φοιτητικές ομάδες η Aristotle Racing Team (τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών), το μονοθέσιο όχημα της οποίας έχει διακριθεί σε αγώνες και η iCry2talk (τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών), για την εφαρμογή της που “ερμηνεύει” το κλάμα των μωρών και το συσχετίζει με συγκεκριμένη κατάσταση.

Ως διακεκριμένος απόφοιτος του ΑΠΘ τιμήθηκε ο δρ. Αλβέρτος Μπουρλάς, διευθύνων σύμβουλος της Pfizer (ΗΠΑ), διδάκτορας του Τμήματος Κτηνιατρικής.

Διαβάστε περισσότερα: Βραβεύθηκαν οι φοιτητές που εργάστηκαν για την αποκατάσταση των ζημιών στη Θεολογική του ΑΠΘ – iPaideia.gr

ΠΗΓΗ