Πώς έκαναν «φτερά» τα όπλα από το ΑΤ Εξαρχείων

Συναγερμός έχει σημάνει στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας μετά τη διαπίστωση πως δύο πιστόλια USP εξαφανίστηκαν από ειδικά διαμορφωμένο χώρο όπου αποθηκεύουν τον οπλισμό τους οι αστυνομικοί από το Τμήμα Εξαρχείων. Στον συγκεκριμένο χώρο πρόσβαση έχουν μόνο οι αξιωματικοί υπηρεσίας, οι σκοποί, αλλά και οι δόκιμοι αστυφύλακες. Όπως διαπιστώθηκε, τα όπλα έκαναν «φτερά» το τελευταίο εξάμηνο, με τον κλέφτη να επιχειρεί να τα «σπρώξει» έναντι μερικών ευρώ σε τοξικομανείς.

Πώς ξετυλίχτηκε το κουβάρι

Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων ξεκίνησαν την έρευνα για την υπόθεση, όταν ενημερώθηκαν από τον διοικητή του Τμήματος για την απώλεια του οπλισμού. Η αποκάλυψη έγινε, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ»,όταν ένας πολίτης κάλεσε τους αστυνομικούς καθώς άγνωστοι είχαν διαρρήξει το σπίτι του και του είχαν αφαιρέσει χρήματα και προσωπικά έγγραφα. Στο πλαίσιο της έρευνας, αστυνομικοί πληροφορούνται πως σπείρα διαρρηκτών ξεφορτώνεται έγγραφα και άχρηστα αντικείμενα από ληστείες, στο πάρκο της οδού Μασσαλίας, όπου συγκεντρώνονται δεκάδες χρήστες ναρκωτικών. Πράγματι εντοπίζουν τα έγγραφα και κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων ένας τοξικομανείς ρωτάει «αν ψάχνουν τον δικό τους που πουλάει τα όπλα». Μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό οι αστυνομικοί ρωτούν τον τοξικομανή τι εννοεί, για να λάβουν την απάντηση πως «ο δικός σας, ο μαυριδερός, προσπάθησε να μας πουλήσει ένα όπλο». Αμέσως οι αστυνομικοί μεταβαίνουν στο Τμήμα Εξαρχείων, όπου διαπιστώνουν την απώλεια οπλισμού.

Ο τοξικομανής αστυνομικός και οι έρευνες

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης τα στελέχη του Εσωτερικών Υποθέσεων έλαβαν 10 καταθέσεις, με τις υποψίες τους να στρέφονται εις βάρος ενός αστυνομικού που είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα όταν συνελήφθη για επίθεση με σκοπό τη ληστεία κατά ηλικιωμένης και εκκρεμεί σε εναντίον του το ερώτημα της απόταξης από το σώμα. Ο αστυνομικός είναι, εκτός των άλλων, και χρήστης ναρκωτικών ουσιών και έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την υπηρεσία λόγω της προβληματικής του συμπεριφοράς.Έμπειροι αστυνομικοί πάντως επισημαίνουν πως «δεν θα πρέπει να βγαίνουν βιαστικά συμπεράσματα μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα, γιατί πολλές φορές δεν είναι όλα προφανή».Σε κάθε περίπτωση, τον οπλισμό δεν θα μπορούσε να έχει αφαιρέσει κάποιο άλλο άτομα εκτός από αστυνομικό, καθώς μόνο εκείνοι έχουν πρόσβαση στο συγκεκριμένο σημείο. Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως οι δόκιμοι που είχαν λάβει οπλισμό για να πραγματοποιήσουν την υπηρεσία τους με τα συγκεκριμένα όπλα υπέγραψαν πωςτα παρέδωσαν, κι αυτό αποδεικνύεται και από τις υπογραφές στο ειδικό βιβλίο που υπάρχει στο Τμήμα.

ΠΗΓΗ