Ξεκίνησε η κακοκαιρία

Νέο κύμα κακοκαιρίας έχει ξεκινήσει από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας από τα βορειοδυτικά με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που συνοδεύονταν τοπικά από χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους, πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά καθώς και στις ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Σήμερα, Τρίτη, και σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι το μεσημέρι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Αιγαίο και ιδιαίτερα στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα και στα Δωδεκάνησα.

Πυκνές χιονοπτώσεις, ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα, θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, σε ημιορεινά τμήματα της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδα, αλλά και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Βορειοδυτικής Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο.

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν και στο νομό της Θεσσαλονίκης, όπου υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να χιονίσει πρόσκαιρα και στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Πυκνή χιονόπτωση στα ορεινά των Τρικάλων

Ξαφνική έντονη χιονόπτωση ξέσπασε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στα ορεινά των Τρικάλων και της Καλαμπάκας, τη στιγμή που στα πεδινά βρέχει καταρρακτωδώς.

Η θερμοκρασία κυμαίνεται από «-2» έως «0» στα ορεινά και στους +4 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά.

ΠΗΓΗ