ΣΚΑΪ: Αυτοί είναι οι ύποπτοι για το τρομοκρατικό χτύπημα

Σε δύο «γνώριμα» αλλά αταυτοποίητα πρόσωπα στρέφονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για το τρομοκρατικό χτύπημα στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛΑΣ, τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα έγιναν από δύο διαφορετικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με το τμήμα ανάλυσης ήχου και φωνής από το τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ, δύο διαφορετικά πρόσωπα επικοινώνησαν με τηλέφωνα που χρησιμοποίησαν για μία και μοναδική φορά στο zougla στις 01:55 και στις 01:57 στον ΑΝΤ1.

Τα στίγματα εκπομπής των κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποίησαν τα οποία έγιναν από το κέντρο της Αθήνας.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στρέφονται σε δύο πρόσωπα τα οποία είναι αταυτοποίητα. Ο «σγουρομάλλης» και ο «ξανθός». Εφεραν τα επίθετα Τριαντόπουλος και Παπαδόπουλος σύμφωνα με τα στοιχεία των πλαστών ταυτοτήτων τα οποία είχαν βρεθεί σε γιάφκα στο κέντρο της Αθήνας, τον Νοέμβριο του 2017. Το εν λόγω σπίτι είχε ενοικιαστεί με τα στοιχεία «Δημήτρης Παναγούλιας» τα οποία είχαν βρεθεί σε ψηφιακή μορφή στο σπίτι της Πώλας Ρούπα στην Ηλιούπολη.

Ο «ξανθός» και ο «σγουρομάλλης» θεωρούνται ύποπτοι για τον χτύπημα στον ΣΚΑΪ

10 κιλά εκρηκτικής ύλης

Πάνω από 10 κιλά εκρηκτικής ύλης χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες που τοποθέτησαν τα ξημερώματα τη βόμβα έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Μάλιστα τοποθέτησαν χειρουργικά τη βόμβα σε τέτοιο σημείο για να προκαλέσει το ωστικό κύμα όσο το δυνατό περισσότερες καταστροφές.

Η έκρηξη προξένησε σημαντικές ζημιές στα τζάμια, μέχρι τον 6ο όροφο του κτιρίου, αλλά και ζημιές στους τοίχους στο εσωτερικό. Τα τζάμια της πρόσοψης έσπασαν, σοβάδες έπεσαν και τα γραφεία στο εσωτερικό υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Ευτυχώς η ΕΛ.ΑΣ. πρόλαβε και εκκένωσε εγκαίρως το κτίριο και ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μέσα σε σακίδιο, το οποίο οι δράστες κρέμασαν στο κιγκλίδωμα του δρόμου,

 

ΠΗΓΗ