Χανιά: Ένοχος ο πατέρας που ξυλοκόπησε τον διευθυντή

Στον πατέρα επεβλήθη ποινή 6 μηνών με τριετή αναστολή για τον ξυλοδαρμό, ενώ κρίθηκε αθώος για την κατηγορία της απειλής

Την ενοχή του κατηγορουμένου, του πατέρα που γρονθοκόπησε τον διευθυντή του Λυκείου της Αμπεριάς, αποφάσισε το δικαστήριο, μετά την σημερινή (17/12/2018) εκδίκαση της υπόθεσης.

Ήδη πριν την έναρξη της διαδικασίας, είχε συγκεντρωθεί έξω από το κτήριο πλήθος εκπαιδευτικών και μελών της ΕΛΜΕ, καταγγέλλοντας την βία στα σχολεία και ζητώντας την καταδίκη του γονέα που επιτέθηκε στον λυκειάρχη. Επίθεση που σημειώθηκε, αφού τον είχε καλέσει στο γραφείο του, με αφορμή τον «τραμπουκισμό» του γιου του σε άλλους μαθητές.

Η δικάσιμος ξεκίνησε και τον λόγο πήρε ο λυκειάρχης, ο οποίος στην κατάθεσή του περιέγραψε το περιστατικό. Επισήμανε οτι, όταν ήρθε ο γονέας στο γραφείο του, είχε να προτείνει τρεις λύσεις για την διαχείριση της κατάστασης με τον γιο του, εκ των οποίων η μία περιλάμβανε ολιγοήμερη αποβολή και παραπομπή σε συμβουλευτική επιτροπή, ενώ οι άλλες απομάκρυνση από το σχολείο.

Ακολούθησε ένταση, με τον γονέα να μην παραδέχεται οτι ο γιος του χτύπησε τον συμμαθητή του, ενώ δεν σταμάτησε να κοιτάζει με επίμονο και επιθετικό βλέμμα τον διευθυντή, όπως σχολίασε ο ίδιος χαρακτηριστικά. Η ένταση φέρεται να κατάληξε σε δύο γροθιές προς τον εκπαιδευτικό και τον γονέα να αποχωρεί.

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις πράξεις που του καταλογίζουν, ενώ κατηγόρησε τον διευθυντή οτι χαρακτήρισε τα παιδιά του «αλητάκια» και «τραμπούκους», ενώ του είπε οτι έχει βάλει σκοπό να τα διώξει από το 4ο Λύκειο.

zarpanews.gr


Πηγή