Ένοπλοι ληστές έκλεψαν χρηματαποστολή στο νοσοκομείο Χαλκίδας

Ένοπλη ληστεία έγινε χθες (14/12/2018)  Παρασκευής στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, με στόχο το ΑΤΜ που βρίσκεται στην είσοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του stereanews.gr, οι δύο δράστες είχαν από ώρα στήσει καρτέρι, ξέροντας προφανώς το δρομολόγιο, καθώς από νωρίς βρίσκονταν στο χώρο των επειγόντων περιστατικών, παριστάνοντας τους επισκέπτες, κρατώντας τα κράνη τους και πίνοντας καφέ. Στη συνέχεια και λίγο πριν έρθει η χρηματαποστολή, ανέβηκαν στο ισόγειο πηγαίνοντας στις τουαλέτες.

Όταν έφτασε ο υπάλληλος της χρηματαποστολής, ανοίγοντας το κουτί ασφαλείας προκειμένου να προμηθεύσει το μηχάνημα με χρήματα αυτόματης ανάληψης, του επιτέθηκαν και τον έριξαν στο δάπεδο. Μάρτυρας της σκηνής που προφανώς δεν αντιλήφθηκε τι πραγματικά συνέβαινε, έσπευσε σε βοήθεια του πεσμένου σεκιουριτά. Ο ένας από τους δύο ένοπλους ληστές πρόταξε το όπλο του λέγοντάς του «φύγε μακριά» έντρομος ο πολίτης απομακρύνθηκε.

Στη συνέχεια οι δύο ληστές απέσπασαν τα χρήματα με τις κασετίνες και κατεβαίνοντας και πάλι στο χώρο των επειγόντων περιστατικών, απομακρύνθηκαν από την πλαϊνή πόρτα, επί της οδού Χαραλάμπους και επιβιβάστηκαν σε μηχανή τύπου εντούρο, που είχαν σταθμεύσει εξαφανιζόμενοι.

Πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, οι δύο ληστές ήταν αδύνατοι, με τον ένα μετρίου αναστήματος και τον άλλο πιο ψηλό. Την ώρα της ληστείας φορούσαν κουκούλες που κάλυπταν τα χαρακτηριστικά τους, όμως η παρατεταμένη παραμονή τους στους χώρους του νοσοκομείου, έχει δώσει τη δυνατότητα στις διωκτικές αρχές να συλλέξουν στοιχεία τους από μαρτυρίες παρισταμένων. 

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες η λεία τους ήταν 150 χιλ. ευρώ, όμως στην προσπάθειά τους ν’ αποσπάσουν τα χρήματα, το μελάνι ασφαλείας που διαθέτουν οι κασετίνες πρέπει να έχει «ακυρώσει» πολλά απ’ αυτά, καθώς διαπιστώθηκε μεγάλη διαρροή του στους χώρους του νοσοκομείου.


Πηγή