Η «ακτινογραφία» της κατάθεσης Λεμπιδάκη: Ο Σταλόνε, ο «Ευγένιος» και το… κανίς

Απόλυτα ψύχραιμος και με σταθερότητα στον λόγο του, αλλά και ιδιαίτερα μακρόθυμος απέναντι στους απαγωγείς και δεσμώτες του, ο επιχειρηματίας, Μιχάλης Λεμπιδάκης, κατέθεσε ενώπιον των δικαστών για τις συνολικά 186 ημέρες της ομηρίας του που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το neakriti.gr, ο 54χρονος επιχειρηματίας εξετάστηκε από την Έδρα, αλλά και τους συνηγόρους υπεράσπισης, εντυπωσιάζοντας με την οξυδέρκεια, την ευγένειά του, αλλά και το χιούμορ του.

Αίσθηση, μάλιστα, προκάλεσε το γεγονός ότι χαιρέτησε διά χειραψίας κάποιους από τους κατηγορουμένους. Εξάλλου, κατά την έναρξη της δίκης, ο επιχειρηματίας είπε «καλημέρα» στις εφέτες και την εισαγγελέα της Έδρας, ενώ αμέσως μετά έστρεψε το βλέμμα του προς τα εδώλια, όπου κάθονταν οι κατηγορούμενοι και είπε – και σε αυτούς – «καλημέρα» χαμογελαστός.

Η στιγμή της απαγωγής και ο… Σταλόνε

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης περιέγραψε με περίσσια υπομονή τα όσα έζησε τους έξι μήνες που παρέμεινε όμηρος στα χέρια των απαγωγέων. Ξεκινώντας από την 30ή Μαρτίου του 2017, ο επιχειρηματίας μίλησε για το πώς απήχθη μόλις ένα χιλιόμετρο μακριά από το σπίτι του, στα Κάτω Καλέσα.

Όπως είπε στην κατάθεσή του ο 54χρονος, ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο δικό του, με τον ίδιο να νομίζει αρχικά ότι επρόκειτο για ατύχημα. Όπως συμπλήρωσε, ωστόσο, μόλις είδε έναν σωματώδη τύπο ντυμένο με παραλλαγή και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του να βγαίνει από το αυτοκίνητο και να κατευθύνεται προς αυτόν, κρατώντας μια βαριοπούλα, κατάλαβε ότι κάτι κακό συμβαίνει.

«Μη φοβάσαι, δεν παθαίνει κανείς τίποτα», είπε χθες ο κ. Λεμπιδάκης αναφορικά με τα πρώτα λόγια που του είπαν οι απαγωγείς, οι οποίοι του κάλυψαν τα μάτια. Εξάλλου, ο απαχθείς επιχειρηματίας ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή οι απαγωγείς του μιλούσαν ψιθυριστά.

Αφού μετέβησαν στο πρώτο από τα συνολικά έξι κρησφύγετα, στα οποία κρατήθηκε ο Λεμπιδάκης, ο επιχειρηματίας ανέφερε ότι του έβγαλαν τα ρούχα που φορούσε και του έδωσαν να βάλει άλλα. Κατόπιν, τον ρώτησαν αν είναι «τσιπαρισμένος», με τον ίδιο να σχολιάζει χθες ενώπιον της Έδρας ότι «μάλλον θα το άκουσαν από καμιά ταινία του Σταλόνε!». Αυτή ήταν μια από τις ουκ ολίγες ατάκες που ξεστόμισε χθες ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, προκαλώντας γέλια στην αίθουσα.

Εν συνεχεία, όπως ανέφερε, οι δράστες τού ζήτησαν να τους δώσει διάφορα προσωπικά στοιχεία, όπως την ημερομηνία γέννησης της συζύγου του, και τον ΑΦΜ του, προφανώς για να πείσουν τους οικείους τού απαχθέντος ότι ο τελευταίος βρίσκεται στα χέρια τους.

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, όλοι οι άνθρωποι με τους οποίους ήρθε σε επαφή (περίπου 15-16), το επίμαχο εξάμηνο, φορούσαν κουκούλες και γυαλιά ηλίου.

Το πρώτο κρησφύγετο και η αλυσίδα για τα… κανίς

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Λεμπιδάκη, το πρώτο κρησφύγετο όπου μεταφέρθηκε είχε έκταση 3×3… Εξάλλου, σύμφωνα με τον ίδιο, αρχικά τον είχαν δεμένο από το χέρι με μια χοντρή αλυσίδα, ωστόσο αργότερα τον έδεσαν με μια πιο λεπτή αλυσίδα, από αυτές για τα… κανίς, όπως είπε χαρακτηριστικά, προκαλώντας για μια ακόμη φορά τον γέλωτα μέσα στην αίθουσα.


Πηγή