Χανιά: Στο εδώλιο δυο άτομα για άγριο ξυλοδαρμό γιατρού

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων αναβιώνει σε δεύτερο βαθμό η επίθεση σε βάρος του γιατρού Δημήτρη Μακρέα που οδήγησε στον σοβαρό τραυματισμό του, το απόγευμα της 25ης Μαρτίου του 2015.

Ένοχοι έχουν κριθεί δύο κατηγορούμενοι, στους οποίους έχουν επιβληθεί ποινές 4 ετών και 10 μηνών στον πρώτο και 4 ετών στον δεύτερο, με αναστολή μέχρι την εκδίκαση της έφεσης ενώ η δίκη είχε γίνει σε κλίμα μεγάλης έντασης.

Σήμερα, τριάμισι χρόνια μετά και με την αφορμή της εκδίκασης των εφέσεων, η σύζυγος του Μακρέα και αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης, Δώρα Μαργαρίτη, με κείμενό της στο facebook αναφέρεται στα γεγονότα εκείνης της ημέρας αλλά και σε όσα ακολούθησαν, επαναφέροντας τις καταγγελίες για τον χειρισμό των προανακριτικών Αρχών που είχε κάνει και ο συνήγορος υπεράσπισης, Δημήτρης Φουράκης.

Στη δίκη νιώθαμε σαν κατηγορούμενοι. Έπρεπε να αποδείξουμε το αυτονόητο. Ευτυχώς, η υπερασπιστική γραμμή που θέλησαν να ακολουθήσουν οι δράστες κατέρρευσε αμέσως και σ’ αυτό συνέβαλε καθοριστικά –παρόλο που δεν εντάχθηκε στη δικογραφία- το μοναδικό βίντεο που έφτασε στα χέρια μας και κυκλοφόρησε στα ΜΜΕ και το οποίο έδειχνε ξεκάθαρα το απρόκλητο της επίθεσης. Ήταν μια δικαίωση για μας γιατί διαφορετικά το θέμα θα είχε κουκουλωθεί και θα είχε αποκρυφθεί η αλήθεια”.

Οι δράστες καταδικάστηκαν σε 4 χρόνια φυλάκισης ο ένας και 4 χρόνια και 10 μήνες ο άλλος χωρίς αναστολή, ποινές μη εξαγοράσιμες που θεωρήθηκαν μεγάλες για τα δικαστικά δεδομένα. Ζήτησαν έφεση και ως τώρα είναι έξω. Ο τρίτος “φερόμενος” δράστης αθωώθηκε.” αναφέρει μεταξύ άλλων ενώ επανερχόμενη στο σήμερα, συνεχίζει:

Σήμερα, 3 χρόνια μετά, η κατάσταση σε κοινωνικό επίπεδο φαίνεται να πηγαίνει όλο και χειρότερα. Οι φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές ολοένα και κερδίζουν έδαφος. Η ανοχή και η συγκάλυψη δίνουν τη θέση τους στην αποδοχή και την υιοθέτηση της φασιστικής βίας. “Σε ξυλοφορτώνω γιατί δε μ’ αρέσει η φάτσα σου. Και βρίσκω και υποστηρικτές στο facebook γιατί είμαι μάγκας.”

zarpanews.gr


Πηγή