Φωτογραφίες από το βαρύ οπλοστάσιο που βρέθηκε στην Κρήτη – Συνεχίζονται οι έρευνες…

Βαρύς οπλισμός, όπως 18 πολεμικά όπλα διαφόρων τύπων (καλάσνικοφ, αυτόματο M16, αυτόματο Η&Κ, υποπολυβόλο PPS, 8 πιστόλια, περίστροφο, 24 χειροβομβίδες, 8 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδα, 2 κιλά ΤΝΤ κ.ά. βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στους νομούς Ρεθύμνου και Ηρακλείου, για την καταπολέμηση της παράνομης οπλοκατοχής.

Παράλληλα, συνελήφθησαν τρία άτομα ηλικίας 44, 40 και 26 χρονών, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομίας.

Την επιχείρηση, που οργανώθηκε από την Ομάδα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, συνέδραμαν τα Τμήματα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου και Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με ενημέρωση που έγινε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου για τα πεπραγμένα και τα αποτελέσματα της επιχείρησης από τον αστυνομικό διευθυντή Κρήτης, υποστράτηγο Μιχάλη Καραμανλάκη, η σύλληψη των τριών ατόμων είναι αποτέλεσμα πολύμηνης, συστηματικής και εξειδικευμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήγαγε η Ομάδα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνση Κρήτης και η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρθηκε, ύστερα από εξειδικευμένη συνδυαστική έρευνα και προανάκριση, καθώς και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 44χρονος, ο οποίος είναι προφυλακισμένος στις φυλακές της Νεάπολης για υπόθεση ναρκωτικών, με τον 40χρονο είχαν μισθώσει, από τον Σεπτέμβριο 2011, μια γκαρσονιέρα στο Ηράκλειο, την οποία χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά ως χώρο αποθήκευσης/διακίνησης όπλων.

Η μίσθωση είχε γίνει στο όνομα του 44χρονου, ενώ όπως προέκυψε ο 40χρονος και ο 26χρονος διαχειρίζονταν τα θέματα της μίσθωσης, κατ΄ εντολή του 44χρονου, κατά το χρόνο της κράτησής του.

oplasjdh2

oplasjdh3

oplasjdh4

oplasjdh5

oplasjdh6

oplasjdh7

oplasjdh1

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε σπίτια και χώρους, που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

– 18 πολεμικά τυφέκια διαφόρων τύπων (Kalashnikov, αυτόματο M16, αυτόματο Η&Κ, υποπολυβόλο PPS, εμπροσθογεμές κ.ά.)

– 8 πιστόλια και περίστροφο,

– 8 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδα,

– 2 κιλά εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ,

– 24 χειροβομβίδες (επιθετικού και αμυντικού τύπου)

– 207 γεμιστήρες (87 πυροβόλων όπλων και 120 πολεμικών τυφεκίων),

– 8.397 πλήρη φυσίγγια διαφόρων τύπων (πυροβόλων όπλων και πολεμικών τυφεκίων) και διαμετρημάτων,

– 2.308 πλήρη φυσίγγια κυνηγετικού όπλου διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,

– 2 ξίφη με μήκος λάμας 0,70 και 0,50 m αντίστοιχα,

– 34 κάνες όπλων, διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,

– 97 εξαρτήματα-τμήματα όπλων, διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,

– 4 πυροδοτικοί μηχανισμοί εκρηκτικής ύλης,

– 9 κοινοί πυροκροτητές,

– 11 σιγαστήρες όπλων,

– 6 διόπτρες πολεμικών τυφεκίων,

– 4 μέτρα βραδύκαυστη θρυαλλίδα,

– 2 λίθινα ειδώλια κυκλαδικού τύπου,

– 1 χάλκινο ειδώλιο ανδρός άγνωστης περιόδου,

– 1 χάλκινο στεφάνι άγνωστης περιόδου,

– Πλήθος ειδών καθαρισμού πυροβόλων όπλων, ανταλλακτικά μέρη πυροβόλων και κυνηγετικών όπλων, 2 πλακίδια λαβής όπλου, θήκη μεταφοράς όπλου, θήκες γεμιστήρων, πλήθος κλειδιών και 1 κουκούλα τύπου full face.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, ενώ η έρευνα συνεχίζεται από την Ομάδα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, για να διερευνηθεί όλο το εύρος και το πεδίο της εγκληματικής δραστηριότητας των εμπλεκομένων. Την ίδια ώρα συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση οι έρευνες τη ΕΛΑΣ

Να σημειωθεί ότι ο πρώτος των συλληφθέντων, ο 43χρονος είχε συλληφθεί το Σεπτέμβριο στο λιμάνι του Ηρακλείου με μια βαλίτσα που περιείχε έξι κιλά χασίς, ενώ ο 40χρόνος είναι γιος γνωστού εμπόρου του Ηρακλείου.