Συνελήφθησαν 2 άτομα για αρπαγή και εκβίαση σε βάρος 17 αλλοδαπών

Η άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Α.Τ. Ωραιοκάστρου έπειτα από σχετική κλήση που δέχτηκε το τηλεφωνικό κέντρο της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση υπόθεσης παράνομης κατακράτησης 17 παράτυπων μεταναστών, από δύο άτομα, τα οποία εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν.

Πρόκειται για 2 αλλοδαπούς ηλικίας 25 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή, εκβίαση και παράνομη προώθηση στο εσωτερικό της χώρας.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες χθες 10-12-2018 αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας εντόπισαν πλησίον εγκαταλελειμμένου εργοστασίου στην περιοχή του Ωραιοκάστρου τους 2 αλλοδαπούς, καθώς και 17 παράτυπους μετανάστες.

Όπως προέκυψε από την έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης, οι μετανάστες εισήλθαν παράνομα στη χώρα σε προγενέστερο χρόνο, από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου και κρατούνταν παρά τη θέλησή τους, από τους δύο δράστες, στο προαναφερόμενο εργοστάσιο.

Οι δύο αλλοδαποί με τη χρήση βίας απαιτούσαν εκβιαστικά την καταβολή χρηματικών ποσών από συγγενικά τους πρόσωπα, προκειμένου να τους αφήσουν ελεύθερους.