Φθιώτιδα: Μουλάρια βγήκαν στο δρόμο και προκάλεσαν τροχαίο – Ποινή στον ιδιοκτήτη τους

04/12/2018 16:40

Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε σοβαρά ο οδηγός αλλά ούτε και τα ζώα.

Σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ ημερησίως, καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας, άνδρα από χωριό της Μαγνησίας, τα ζώα του οποίου προκάλεσαν τροχαίο ατύχημα, στον επαρχιακό δρόμο Μάκρης – Αρχανίου, στη δυτική Φθιώτιδα.

Συγκεκριμένα το συμβάν καταγράφηκε το βράδυ της 15ης Φεβρουαρίου του 2013, όταν κάτοικος της περιοχής οδηγώντας το αυτοκίνητό του στην παραπάνω επαρχιακή οδό, ήρθε τετ-α-τετ με τρία μουλάρια τα οποία κινούνταν ανεξέλεγκτα στο δρόμο.

Αν και διατήρησε την ψυχραιμία και την πορεία του, ένα εξ αυτών έπεσε πάνω του προκαλώντας υλικές ζημιές. Ευτυχώς ο οδηγός δεν χτύπησε από τη σύγκρουση, αλλά ούτε και το ζώο δεν τραυματίστηκε θανάσιμα.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος, υποστήριξε ότι τα ζώα δεν ήταν δικά του και του τα είχε αφήσει να τα προσέχει για 10 ημέρες ένας αλλοδαπός φίλος του. Οι 10 ημέρες όμως, όπως είπε, έγιναν τρεις μήνες και φαίνεται ότι εκείνη τη νύχτα τα μουλάρια το έσκασαν από το χώρο που τα είχε και διανύοντας σχεδόν 60 χιλιόμετρα, έφτασαν στο σημείο που έγινε το τροχαίο. Μάλιστα τα ζώα τελικά δόθηκαν από τον αλλοδαπό ιδιοκτήτη τους στη Φιλοζωική.

Τελικά το Δικαστήριο λαμβάνοντας υπόψη την κατηγορία της «διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών», του υπέβαλλε την παραπάνω ποινή φυλάκισης, προκειμένου να μην ξαναναλάβει ευθύνες που δεν μπορεί να φέρει εις πέρας.

ΠΗΓΗ lamiareport.grΠΗΓΗ

Εγγραφή στις αναθεωρήσεις και τα σχόλια του άρθρου
( 0 Εγγεγραμμένοι )
X

Εγγραφή στις αναθεωρήσεις και τα σχόλια του άρθρου

E-mail : *


ΣΧΟΛΙΑ

Ο παρών ιστότοπος δεν είναι υπεύθυνος για τα σχόλια των αναγνωστών

Μπορείτε να εγγραφείτε στην παρακολούθηση των σχολίων και των ανανεώσεων του άρθρου από το σύνδεσμο στο τέλος της ανάρτησης