Έρχονται ραγδαίες εξελίξεις και μεγάλες ανατροπές στην υπόθεση χρυσού

Ραγδαίες εξελίξεις και μεγάλες ανατροπές αναμένονται -όπως όλα δείχνουν- στην υπόθεση της φερόμενης εγκληματικής οργάνωσης λαθρεμπορίας χρυσού.

Μετά την αίτηση αποφυλάκισης του γνωστού ενεχυροδανειστή Ριχάρδου Μυλωνά, αντίστοιχη αίτηση άρσης της προσωρινής κράτησης, καταθέτουν και οι υπόλοιποι 7 προφυλακισμένοι κατηγορούμενοι για την υπόθεση αυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται -εντός της ημέρας- αυτεπαγγέλτως η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση να προχωρήσει στην έκδοση διατάξεων, που θα οδηγήσουν στην αποφυλάκιση των κατηγορούμενων, μετά τη διαβίβαση στις δικαστικές αρχές εγγράφου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες επικαλούμενες την τελωνειακή νομοθεσία, διαβεβαίωσαν ότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία.

kyklwma xrysou 1

Κατόπιν αυτού, όπως εκτιμούν νομικές πηγές το βασικό έγκλημα της λαθρεμπορίας, τινάσσεται στον… αέρα, χωρίς το οποίο δεν υπάρχει ούτε το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, ούτε της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Δείτε τι είχε δηλώσει νωρίτερα ο δικηγόρος του Ριχάρδου Μυλωνά, Αλέξης Κούγιας, στην ΕΡΤ:

 
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την υπόθεση ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό μέρισμα: Προσοχή – Ποιοι μπορούν να το εισπράξουν χωρίς αίτηση

Ρόδος: Σοκάρουν οι τελευταίες στιγμές της 21χρονης φοιτήτριας – Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι



ΠΗΓΗ