Ρόδος: «Αγγίζουν» τον δολοφόνο της 21χρονης φοιτήτριας – Αυτοί είναι οι δύο ύποπτοι

Καταιγιστικές εξελίξεις στο θρίλερ της Ρόδου – Έπεσαν σε αντιφάσεις κατά την ανάκριση οι δύο ύποπτοι – Οι Αρχές «ξεσκονίζουν» τα κινητά και το εμπλεκόμενο όχημα για ίχνη DNA – Εν αναμονή της ιατροδικαστικής έκθεσης

Ένας 19χρονος πήγε οικειοθελώς το βράδυ της Κυριακής (02/12) στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου με τη συνοδεία της μητέρας του αρνούμενος όμως να καταθέσει χωρίς την παρουσία δικηγόρου.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» αυτός και ο νεαρός Αλβανός φίλος του θεωρούνται οι βασικοί ύποπτοι της δολοφονίας της 21χρονης Ελένης από το Διδυμότειχο, η οποία εδώ και τρία χρόνια σπούδαζε στη Ρόδο.

Τα στελέχη του Λιμενικού που ασχολούνται με την υπόθεση επιχειρούν να αντλήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία, προκειμένου να επιβεβαιώσουν ή όχι τη συμμετοχή των δύο νεαρών στο άγριο έγκλημα. Η πιθανή ύπαρξη DNA μέσα στο λευκό βαν η οποία ενδέχεται να προκύψει από την έρευνα των στελεχών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, οι άγνωστες λεπτομέρειες της ιατροδικαστικής έκθεσης, η ανάλυση των τηλεφωνικών στιγμάτων, των κινητών τηλεφώνων των υπόπτων ίσως και οι πιθανές ομολογίες τους θα αποτελέσουν τα κυρίαρχα στοιχεία σχηματισμού δικογραφίας εις βάρος τους.

Το λευκό βαν

Σημαντικό ρόλο στην υπόθεση φέρεται να έχει ο πατέρας του 19χρονου ο οποίος είναι και ο ιδιοκτήτης του «ύποπτου» λευκού βαν αλλά και εκείνος που εντόπισε τη σορό της άτυχης κοπέλας. Το επίμαχο λευκό όχημα φαίνεται να έχει αδικαιολόγητη κίνηση στις 5:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης (28/11) λίγες ώρες μετά τη δολοφονία της κοπέλας στην περιοχή της Λίνδου κοντά στην παραλία που ο δράστης ή οι δράστες πέταξαν την 21χρονη φοιτήτρια.

Ο πατέρας του 19χρονου βρισκόταν από το μεσημέρι στο Κεντρικό Λιμεναρχείο και έδινε κατάθεση γιατί το επίμαχο βαν αρχικά φαίνεται πως έχει καταγραφεί στο σημαντικό βίντεο ντοκουμέντο που έχει στη διάθεσή του το Λιμενικό Σώμα από κάμερα ασφαλείας καταστήματος δίπλα από το σπίτι της φοιτήτριας, όπου πιθανόν επιβιβάστηκε η νεαρή το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης λίγο πριν πεθάνει. Επί ώρες οι αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος ανέκριναν τους δύο άνδρες, το νεαρό αλβανικής καταγωγής και τον ιδιοκτήτη του βαν.

Οι αντιφάσεις στις καταθέσεις τους και κυρίως η περίεργη εξαφάνιση των κινητών τηλεφώνων είναι στοιχεία που προβληματίζουν τους αξιωματικούς που χειρίζονται την υπόθεση οι οποίοι αναφέρουν στον «Ελεύθερο Τύπο» ότι είναι ένα εξαιρετικά βίαιο έγκλημα.

Η υποβολή της ιατροδικαστικής έκθεσης θα ρίξει φως στις βασικές λεπτομέρειες της εξέτασης της σορού της άτυχης Ελένης καθώς φαίνεται πως υπάρχουν και άλλα στοιχεία για τα οποία έχει ενημερώσει ο ιατροδικαστής τον πατέρα της Ελένης.

Τι εξετάζουν οι Αρχές

Ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζουν οι Αρχές αναφέρει ότι μάλλον το κορίτσι είχε ραντεβού με τον ένα από τους δύο άνδρες. Είναι πιθανό να εμφανίστηκε και ο δεύτερος με το κορίτσι να αντιδρά στην παρουσία του. Εκεί πρέπει να υπήρξε απόπειρα στραγγαλισμού της κοπέλας με τους νεαρούς να πανικοβάλλονται από το λιπόθυμο κορίτσι και μετά να την πέταξαν στη βραχώδη περιοχή ενώ ήταν ζωντανή άγνωστο βέβαια αν ο δράστης ή οι δράστες το γνώριζαν

Διαβάστε επίσης: ΟΑΕΔ: Πότε καταβάλλονται επιδόματα ανεργίας και Δώρο Εορτών

Κοινωνικό μέρισμα: Προσοχή – Ποιοι μπορούν να το εισπράξουν χωρίς αίτηση



ΠΗΓΗ