Η ζωή του Ριχάρδου: Πως κατάφερε από πλανόδιος πωλητής βιβλίων να γίνει ο βασιλιάς του χρυσού

Ποιος είναι όμως ο άνθρωπος που το όνομα έγινε συνώνυμο της ενεχυρίασης στην Ελλάδα και που πλέον κρατείται σε κάποιο Τμήμα της Β/Α Αττικής;

Γεννημένος στην Αθήνα τον Νοέμβριο του 1967, από πατέρα Έλληνα και μητέρα Βραζιλιάνα, στην οποία χρωστάει και το όνομα του, ο Ριχάρδος πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια όντας παιδί χωρισμένων γονιών. Ο πατέρας του διατηρούσε μεγάλη έκθεση επίπλων, όμως από κάποιες λάθος κινήσεις έπεσε έξω οικονομικά. Αναγκάστηκε να γίνει πλανόδιος πωλητής βιβλίων για να τα βγάλουν πέρα. Μαζί του και ο νεαρός μετέπειτα «βασιλιάς του χρυσού», γυρνούσε με τον πατέρα του και με ένα καρότσι πουλούσαν βιβλία στις συνοικίες των Αθηνών. Δεν του άρεσε. Όντας ενήλικος βρίσκει κάποια κεφάλαια και ανοίγει ένα μαγαζί πώλησης ημιπολύτιμων λίθων στην οδό Αγίου Μελετίου. Τα εμπορεύματα έρχονται από την πατρίδα της μητέρας του, τη Βραζιλία, με τον Ριχάρδο να αναδεικνύεται σε μεγάλο ταλέντο στις πωλήσεις και γρήγορα να ανοίγει και δεύτερο κατάστημα στην οδό Πατησίων.

Η βίλα στη Σαρωνίδα

Οι δουλειές πάνε πολύ καλά και ο Ριχάρδος αρχίζει να χτίζει τη βίλα του -περίπου 350 τετραγωνικών μέτρων- στη Σαρωνίδα, εκεί όπου εισέβαλαν τα ξημερώματα της Τρίτης πάνοπλοι αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. Μία βίλα με πισίνα -20μ. μήκος και 6μ. πλάτος σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες- στην οποία απολαμβάνει τα μπάνια του τις καυτές ημέρες του καλοκαιριού. Από αυτή την πισίνα, χρόνια αργότερα, θα παρελάσουν κάθε λογής κοσμικοί Αθηναίοι, τηλεοπτικοί αστέρες, τραγουδιστές, μοντέλα κ.ά. που τον γνωρίζουν πλέον ως τον «βασιλιά του χρυσού» στην Ελλάδα. Η ζωή του άλλαξε εντελώς μέσα σε λίγα χρόνια, με τον ίδιο να απολαμβάνει πανάκριβες σαμπάνιες και κονιάκ -δεν συμπαθεί ιδιαίτερα το ουίσκι ή τη βότκα- και να επιδεικνύει τη «χρυσή» ζωή του, μέσα από φωτογραφίες στο Facebook. Ο Ριχάρδος, παρότι οι φήμες λένε ότι του αρέσουν παρά πολύ οι γυναίκες, κάνει οικογένεια και σήμερα έχει πέντε παιδιά.

Χρυσά έπιπλα, ασημένια ποτήρια, μεταξωτές ρόμπες, ξενύχτια στα μπουζούκια, ταξίδια στο εξωτερικό, διακοπές στη Μύκονο μαζί με κοσμικούς, διαμονή σε πανάκριβα ξενοδοχεία, αγορά πολυτελών Ι.Χ. αυτοκίνητων και σκάφους, σαμπάνιες κάποιων χιλιάδων ευρώ, είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία επίδειξης πλουτισμού όπως αποτυπώνονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ενός πλουτισμού, που όπως καταγράφεται και στο διαβιβαστικό του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, επεδίωκαν τα μέλη του κυκλώματος που φέρεται να ηγείται -μαζί με έναν ακόμη υπήκοο Τουρκίας γνωστό ως «Μουράτι»- ο Ριχάρδος – Δημήτρης Μυλωνάς. Τους εξυπηρετούσε, άλλωστε, για να «ασπρίζουν» χρήμα -σύμφωνα πάντα με όσα έχουν καταγραφεί στα δικόγραφα-.

Δουλειές εν μέσω κρίσης

Η οικονομική κρίση που ξεσπά στην Ελλάδα αποτελεί… «χρυσή» ευκαιρία για τον Ριχάρδο να ξεδιπλώσει το ταλέντο του στο μάρκετινγκ, αλλάζοντας σταδιακά το ύφος των καταστημάτων του από εμπόριο ημιπολύτιμων λίθων σε ενεχυροδανειστήρια. Εκατομμύρια συμπολίτες μας -όλων των κοινωνικών τάξεων- που βλέπουν το εισόδημα τους να μειώνεται ραγδαία τρέχουν στα καταστήματα προκειμένου να πουλήσουν ότι έχουν για να εξασφαλίσουν μερικές εκατοντάδες ή ακόμη και δεκάδες ευρώ. Ρολόγια, βραχιόλια, περιδέραια, σκουλαρίκια, μονόπετρα, βέρες και ακόμη και χρυσά δόντια, καταλήγουν με όλο και μεγαλύτερη συχνότητα στα ενεχυροδανειστήρια που ξεφυτρώνουν με γεωμετρική πρόοδο στις γειτονιές της Αθήνας και των μεγάλων πόλεων.

Ο Ριχάρδος, σαν έτοιμος από καιρό και γνωρίζοντας τη δύναμη της τηλεόρασης, ξεκινάει τα πρώτα διαφημιστικά σποτ με πρωταγωνιστή τον ίδιο και μότο «αγοράζω σε τιμή κοσμήματος και όχι απλώς χρυσού». Αρχικά σε μικρά, περιφερειακά κανάλια, λίγο αργότερα σε μεγαλύτερα, πανελλαδικά, μετά σε ζώνες πιο υψηλής τηλεθέασης και τον τελευταίο περίπου ένα χρόνο ακόμη και στην λεγόμενη Prime Time ζώνη μεγάλων καναλιών. Το όνομα του πλέον έχει γίνει σύμβολο της ενεχυρίασης και χιλιάδες κόσμου συρρέουν στα καταστήματα του, ελπίζοντας να πάρουν μία καλύτερη τιμή. Τα κέρδη μεγάλα και η αλυσίδα αρχίζει να επεκτείνεται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, αριθμώντας σήμερα περισσότερα από 80 καταστήματα.

Πηγή: Reader.gr