Κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού: Στη φυλακή και ο Κινέζος «σύνδεσμος» με την Τουρκία

Κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον συναρχηγό της σπείρας ζητά ο  ενεχυροδανειστής Ριχάρδος – Προφυλακιστέα πέντε άτομα που εμπλέκονται στο κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού – Οι συνομιλίες – «φωτιά» που καίνε τη «Χρυσή Μαφία» και το νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση της

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία των απολογιών των κατηγορουμένων για συμμετοχή στο κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού. 

Ένας ακόμη άνδρας κρίθηκε προφυλακιστέος, ανεβάζοντας έτσι στους πέντε τον αριθμό των προσωρινά κρατουμένων, ενώ οκτώ αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ο τελευταίος που προφυλακίστηκε είναι ένας 39χρονος κινεζικής καταγωγής που διατηρεί κατάστημα ρούχων στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, θεωρείται κομβικός ο ρόλος του, καθώς βρίσκονταν σε επικοινωνία με Κινέζους χονδρέμπορους ρούχων στην Τουρκία, αγοράζοντας εμπόρευμα που πληρώνονταν με το βρόμικο χρήμα από την εξαγωγή χρυσού. Στη συνέχεια, έδινε σε ευρώ τα αντίστοιχα χρήματα στο κύκλωμα.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως ο Κινέζος αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Νέο βίντεο – ντοκουμέντο από τη δράση του κυκλώματος

Ένα νέο βίντεο – ντοκουμέντο που απεικονίζει τη δράση του κυκλώματος χρυσού και ειδικότερα τον τρόπο με τον οποίο μεταφέρονταν οι ράβδοι χρυσού στη γειτονική Τουρκία έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στο βίντεο απεικονίζονται μέλη της σπείρας να φορτώνουν σε τουριστικό λεωφορεία βαλίτσες γεμάτες με χρυσό.

Δείτε το σχετικό βίντεο πιο κάτω στη video gallery του Newsbomb.gr

Αθώος δηλώνει ο Ριχάρδος – Ζητά κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον Τούρκο «συναρχηγό»

Μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του, Αλέξη Κούγια, ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος Μυλωνάς ζητά την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον Τούρκο συγκατηγορούμενό του, ο οποίος θεωρείται ο «συναρχηγός» του κυκλώματος.

Παράλληλα, ο κατηγορούμενος ζητά από την εισαγγελέα, να «διορίσετε και εξετάσετε πραγματογνώμονα (εντός της αυριανής ημέρας), ήτοι ειδικό τελωνειακό υπάλληλο και δη του Τελωνείου του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος που ασχολείται ειδικά με εξαγωγές χρυσού, σύμφωνα με τα άρθρα 183 επ. του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, προκειμένου να αποσαφηνίσει με τις ειδικές του γνώσεις πώς γίνεται η διαδικασία της διασάφησης και σε ποιες περιπτώσεις απαιτείται η καταβολή φόρων, δασμών και άλλων επιβαρύνσεων και πώς αυτοί υπολογίζονται».

Προφυλακιστέοι οι τέσσερις πρώτοι κατηγορούμενοι 

Μεταξύ των κατηγορουμένων που πήραν το δρόμο της φυλακής είναι και ο φερόμενος ως συναρχηγός του κυκλώματος, υπήκοος Τουρκίας συριακής καταγωγής, ο οποίος κατά την απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι εκτελούσε τις εντολές του αφεντικού του, του γνωστού ενεχυροδανειστή Ριχάρδου Μυλωνά, ο οποίος έχει λάβει προθεσμία για να απολογηθεί αύριο (02/12) το πρωί.

Υποστήριξε ότι είναι νόμιμος υπάλληλος στο κεντρικό κατάστημα της γνωστής αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων, στην Πατησίων, ασφαλισμένος στο ΙΚΑ στο κομμάτι της εκτίμησης ρολογιών.

Προφυλακιστέος κρίθηκε και ο φερόμενος ως υπαρχηγός του κυκλώματος και ξάδερφος του πρώτου ο οποίος υποστήριξε ότι βρίσκεται δύο χρόνια στην Ελλάδα και ήταν νόμιμος υπάλληλος καταστήματος της αλυσίδας.

Οι άλλοι δύο προφυλακιστέοι είχαν το ρόλο του γυρολόγου και του συνοδού του χρυσού από την Ελλάδα στην Τουρκία.



ΠΗΓΗ