Άρχισαν τα όργανα: «Εμφύλιος» στην σπείρα του χρυσού- Δίνει ο ένας τον άλλον

01/12/2018 20:47

Μήνυμα προς ενεχυροδανειστή Ριχάρδο, ο οποίος εμφανίζεται ως πρωταγωνιστής της καταγγελλόμενης λαθρεμπορίας χρυσού, στέλνει ο Τούρκος, συριακής καταγωγής ο οποίος προφυλακίστηκε χθες ως «υπαρχηγός» της ομάδας: «Τον περιμένουν εκπλήξεις», λέει μετά το αίτημα του Ριχάρδου να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση μαζί του.

Η αντιπαράθεση άρχισε όταν ο ενεχυροδανειστής με αίτημα του στην ανακρίτρια ζήτησε την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του με τον Τούρκο ο οποίος έχει, ήδη, κριθεί προφυλακιστέος. Το αίτημα του φερόμενου ως κεντρικού προσώπου στην υπόθεση ήρθε λίγες μόνο ώρες πριν την προγραμματισμένη απολογία του και έστρεψε τα πυρά προς τον Τούρκο κρατούμενο, καθώς εμμέσως τον υπέδειξε για τυχόν παράνομες πράξεις.

Ο Τούρκος «υπαρχηγός» τον οποίο υπερασπίζονται οι δικηγόροι Παναγιώτης και Γιώργος Μιχαλόλιας, δεν άφησε αναπάντητη την πρόκληση, αναφέροντας:

«Οι εις βάρος μου υπαινιγμοί, πέραν του ότι βρίθουν ανακριβειών είναι και αφελείς και πράξεις απελπισίας. Τελειώνω με μία φράση: Κάλλιον το σιγάν, του λαλείν. Τον περιμένουν εκπλήξεις. Θα ανταποκριθούμε σε οποιοδήποτε διαδικαστικό του αίτημα», φέρεται να λέει ο Τούρκος με νόημα, μέσω προσώπου του περιβάλλοντος του.

Αποποίηση ευθυνών

«Δεν φέρω καμία ευθύνη αν αυτός θέλησε να κάνει παρανομίες» είχε πει στο γραπτό αίτημά του προς την ανακρίτρια ο κατηγορούμενος ενεχυροδανειστής αναφερόμενος στον Τούρκο με τον οποίο, όπως λέει, συνεργάστηκε στο πλαίσιο νόμιμων εξαγωγών χρυσού «χρησιμοποιώντας τον σε διεκπεραιωτικές κυρίως δουλειές». «Το συγκεκριμένο πρόσωπο και οι συνεργάτες του, οι οποίοι όμως δεν είναι και δικοί μου δεν έχουν καμία σχέση με την επαγγελματική μου δραστηριότητα», τονίζει ο κατηγορούμενος.

Στην απολογία του, χθες το βράδυ, ο Τούρκος κατηγορούμενος αρνήθηκε την εμπλοκή του σε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη και φέρεται αν είπε πως «εκτελούσα τις εντολές του αφεντικού μου» καθώς ήταν υπάλληλος σε κατάστημα του. Αρνήθηκε ωστόσο ότι έκανε οποιαδήποτε παράνομη πράξη.

Εγγραφή στις αναθεωρήσεις και τα σχόλια του άρθρου
( 0 Εγγεγραμμένοι )
X

Εγγραφή στις αναθεωρήσεις και τα σχόλια του άρθρου

E-mail : *


ΣΧΟΛΙΑ

Ο παρών ιστότοπος δεν είναι υπεύθυνος για τα σχόλια των αναγνωστών

Μπορείτε να εγγραφείτε στην παρακολούθηση των σχολίων και των ανανεώσεων του άρθρου από το σύνδεσμο στο τέλος της ανάρτησης