Ο ρόλος του Ριχάρδου στην οργάνωση και οι συνομιλίες του με τον άλλο αρχηγό (pics)

Η Ελληνική αστυνομία, στο διαβιβαστικό της, προάγει τον Ριχάρδο ως αρχηγό του ενός εκ των δύο κυκλωμάτων λαθρεμπορίας χρυσού και τον Ισμαήλ Αλμπουζάν του άλλου.

Κατά τη δικογραφία, ο Ριχάρδος, ως αρχηγός σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., είχε αναλάβει τριπλό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση. Συγκεκριμένα, είχε αυτόν της συγκάλυψης της δράσης των επιχειρησιακών μελών της οργάνωσης μέσω της επιχείρησης «Ενεχυροδανειστήρια Ριχάρδος», αυτόν της τροφοδότησης με χρυσό από το δίκτυο καταστημάτων και αυτόν της νομιμοποίησης των παράνομων εσόδων. «Βασικό του εργαλείο στην επίτευξη των ρόλων του ήταν η ομαλή λειτουργία, επέκταση και εν τέλει η εγκαθίδρυση στη συνειδητή των πολιτών της εταιρίας ως ηγέτιδα δύναμη στο χώρο μεσω της οποίας αποκτούσε νομιμοφάνεια η εγκληματική οργάνωση και κατά συνέπεια επεκτεινόταν ασφαλώς η δράση της» επισημαίνεται στο διαβιβαστικό.

Σε άλλο σημείο, καταγράφεται πως η εταιρία «Ενεχυροδανειστήρια Ριχάρδος» δαπανούσε υπέρογκα ποσά προερχόμενα από την οργάνωση για προωθητικές ενέργειες που ήταν κυρίως διαφημίσεις σε μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς με κεντρικό πρόσωπο τον συνδιευθύνων Ριχάρδο Μυλωνά». Αναλυτικότερα, λέει για τον κατηγορούμενο πως «ως άριστος γνωστής του marketing και με χρηματοδότηση από τα ταμεία της εγκληματικής οργάνωσης προέβαινε συνεχώς σε προωθητικές ενέργειες με μεγάλες διαφημιστικές καμπάνιες σε τηλεοπτικούς σταθμούς πανελληνιας εμβέλειας».

Από τις άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου έχει καταγραφεί ο Ριχάρδος να συνομιλεί με συγκατηγορούμενούς του. Ανάμεσα στους διαλόγους εκείνος για την ανακαίνιση του σκάφους του, που κατά την αστυνομία, ήταν προσπάθεια να ξεπλυθεί μαύρο χρήμα:

Μ.Ρ: Τώρα τελείωσα δεν έχει τίποτα άλλο και πάλι τζάμπα μου ρθε 360 χιλιάρικα πήγε περίπου με τις ανακαινίσεις. Μαζί με τις ανακαινίσεις σου λέω. Δεν είναι λεφτά αυτά δεν είναι λεφτά για αυτό το σκάφος.

Μ.Κ: Μα να σου πω κάτι και να θες να το πουλήσεις να πάρεις κάτι καλύτερο θα πάρεις το διπλάσιο

Μ. Ρ: Όχι αλλά δεν βρίσκεις τέτοιο πράγμα με 7 κατοστάρικα δεν βρίσκεις, μαζί είδαμε 10 σκάφη

Μ.Κ: μαζί είδανε δεν θυμάσαι κάτι σούργελα και μας λεγαμε 500 ευρώ, εεε 500 χιλιάρικα και 600 χιλιάρικα και ήταν σούργελα που θέλαν άλλα 200…

 

ΠΗΓΗ