Συνελήφθη επικίνδυνος κακοποιός για τη ληστεία στη βιομηχανία Υφαντής

Συνελήφθη ο επικίνδυνος Καζάκος που είχε πάρει μέρος στη ληστεία με καλάσνικοφ στη γνωστή βιομηχανία αλλαντικών Υφαντής στην Κηφισιά πριν από περίπου 1,5 χρόνο.

Σύμφωνα με το Cnn.gr, πρόκειται για έναν άκρως επικίνδυνο κακοποιό ο οποίος μαζί με τους συνεργούς του δεν είχαν διστάσει να πυροβολήσουν με καλάσνικοφ κατά τη διάρκεια της ληστείας και να τραυματίσουν έναν από τους δύο ιδιοκτήτες της βιομηχανίας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συγκεκριμένος κακοποιός συμμετείχε και στη μεγάλη κλοπή εργοστασίου στον Ασπρόπυργο, από το οποίο είχαν αρπάξει ράβδους χρυσού αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ, ενώ είχαν ληστέψει και υποκατάστημα τράπεζας στους Αγίους Θεοδώρους.

Το χρονικό της αιματηρής ληστείας

Ήταν λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι της 14ης Δεκεμβρίου 2016, όταν ένοπλοι ληστές εισέβαλαν στο κτήριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της διοίκησης της εταιρείας αλλαντικών «Υφαντής».

Πιο συγκεκριμένα, τέσσερα άτομα έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπα τους με κουκούλες εισέβαλαν στο χώρο ζητώντας χρήματα.

Κατά τη διάρκεια της ληστείας, συνεργοί των κακοποιών έβαζαν φωτιά στο όχημα που χρησιμοποίησαν για να μεταβούν στην εταιρεία και περίμεναν με δεύτερο όχημα να παραλάβουν τους ληστές με τη χρηματική λεία. Σημειώνεται, πως η ληστεία έγινε κατά τη διάρκεια της παραλαβής των χρηματών από τη χρηματαποστολή. 

Πληροφορίες της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρουν πως οι δυο εκ των δραστών είχαν καλάσνικοφ και οι άλλοι δυο πιστόλια.

Κατά τη διάρκεια της ληστείας μάλιστα πυροβόλησαν και τραυμάτισαν στα πόδια το γιο και τον αδερφό του ιδιοκτήτη του ομίλου «Υφαντής».

Κατά τη διαφυγή τους όμως, έπεσαν πάνω σε περιπολία της ομάδας ΔΙΑΣ η οποία συνεπλάκη με τους κακοποιούς που δεν δίστασαν να ανοίξουν πυρ εναντίον τους. 

Ένα από τα οχήματα που χρησιμοποίησαν οι ληστές εντοπίστηκε καμένο στην οδό Λαϊου στην Κηφισιά.

Λίγο αργότερα η Άμεση Δράση ενημερώθηκε ότι τυλίχθηκε στις φλόγες ένα αυτοκίνητο ίδιας μάρκας με αυτό που διέφυγαν οι δράστες και εξετάζεται το ενδεχόμενο να είναι αυτό που χρησιμοποίησαν.



ΠΗΓΗ