Θύμα αποπλάνησης: «Oταν θα πάω 18 ετών θα είμαι δυνατός και θα τον σκοτώσω…»

Το δικαστήριο τον αθώωσε αλλά το ανήλικο αγόρι επιμένει πως έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον φερόμενο ως δράστη. 

Η μάνα κατέθεσε στο δικαστήριο ότι το παιδί της, άλλαζε συμπεριφορά όταν ο κατηγορούμενος εμφανιζόταν στο σπίτι. Οπως κατέθεσε η μητέρα, ο γιός της, της είχε πει σε ανύποπτη στιγμή, ότι «όταν θα πάω 18 ετών θα είμαι δυνατός και θα τον σκοτώσω…».

Εν τούτοις, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών αθώωσε χθες (27/11) τον ημεδαπό άνδρα, που κατηγορήθηκε για αποπλάνηση 8χρονου αγοριού.

Ο κατηγορούμενος, είχε αθωωθεί κατά πλειοψηφία και πρωτόδικα (είχαν μειοψηφήσει οι τρεις τακτικοί δικαστές), όμως βρέθηκε πάλι στο εδώλιο μετά από έφεση που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας.

Και σε αυτή την δίκη, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες σε βάρος του, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι το παιδί, είχε καθοδηγηθεί από την μητέρα του, προκειμένου να ενοχοποιηθεί ο ίδιος.

Η εισαγγελέας, ζήτησε την ενοχή του, αλλά με μετατροπή της κατηγορίας, από αποπλάνηση ανηλίκου σε προσβολή γεννήτριας αξιοπρέπειας σε άτομο κάτω των 12ετων, αδίκημα το οποίο είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με την πρότασή της, κατά την ακροαματική διαδικασία, αποδείχθηκε τουλάχιστον ένα περιστατικό, όπου ο κατηγορούμενος είχε αγγίξει τα γεννητικά όργανα του 8χρονου αγοριού πάνω από τα ρούχα του, και για τέσσερα τουλάχιστον περιστατικά που είχε αναφέρει η καταγγέλλουσα μητέρα.

 

ΠΗΓΗ pelop.gr



ΠΗΓΗ