Συνελήφθησαν υπεύθυνος και θαμώνες καταστήματος για παράνομο τζόγο

Αιφνιδιαστικός αστυνομικός έλεγχος που πραγματοποιήθηκε πρώτες πρωινές ώρες στις 05-01-2016, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Μενεμένη, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με συναδέλφους τους της Ο.Π.Κ.Ε., είχε ως αποτέλεσμα την αυτόφωρη σύλληψη δώδεκα (12) ατόμων, για παράνομη διενέργεια τυχερού παιγνίου.

Πρόκειται για 42χρονο ημεδαπό, υπεύθυνο της επιχείρησης και έντεκα (11) παίκτες – θαμώνες ηλικίας από 25 έως 47 ετών (ημεδαποί – αλλοδαποί), οι οποίοι συμμετείχαν στην παράνομη διενέργεια του χαρτοπαιγνίου « TEXAS HOLDEM POKER » με χρήματα.

Σε έρευνα που ακολούθησε , βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν από το κατάστημα και την κατοχή των συλληφθέντων:

  • τράπουλα με (50) παιγνιόχαρτα
  • (455) μάρκες διαφόρων χρωμάτων που αντιστοιχούσαν σε διαφορετικά χρηματικά ποσά
  • (1.159,75) ευρώ
  • 2 ηλεκτρονικά μηχανήματα, σε λειτουργία και πρόσφορα για την παράνομη διεξαγωγή τυχερών παιγνίων.

Στο πλαίσιο της έρευνας, εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένο μεταλλικό κουτί που ήταν προσαρτημένο κάτω από το οβάλ τραπέζι όπου διενεργούταν το προαναφερόμενο παίγνιο, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκε μέρος των κατασχεμένων μαρκών.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε εγκατάσταση και λειτουργία κυκλώματος καταγραφής εικόνας και ήχου, χωρίς την απαιτούμενη άδεια, το οποίο ήταν συνδεδεμένο με κάμερες που κατέγραφαν κινήσεις σε εξωτερικό δημόσιο χώρο.

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, αργότερα την ίδια ημέρα, εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο 49χρονος υπεύθυνος της επιχείρησης.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.