Αποσύρονται τα ημερολόγια της ΕΛ.ΑΣ. με τα Σκόπια ως Μακεδονία και τα Κατεχόμενα ως Β. Κύπρο

Συναγερμός σήμανε στα υψηλά κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας, όταν την εμφάνισή τους έκαναν ημερολόγια του Σώματος που εκτυπώθηκαν για το 2019, τα οποία περιείχαν χάρτες που ανέφεραν τα Σκόπια ως «Μακεδονία» και το Ψευδοκράτος ως «Βόρεια Κύπρος».

 

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε διοικητική έρευνα, για να διαπιστωθεί πώς και με εντολή τίνος εκδόθηκαν τα ημερολόγια που στο πίσω μέρος απεικονίζει τρεις χάρτες, σε έναν εκ των οποίων, (της υφηλίου) αναγράφει τα Σκόπια ως «Μακεδονία» και το ψευδοκράτος στα κατεχόμενα της Κύπρου ως «Βόρεια Κύπρος».

Το λάθος αποκαλύφθηκε αφού ήδη οι ατζέντες- ημερολόγια είχαν αρχίσει να διατίθενται στις αστυνομικές υπηρεσίες και προκάλεσε θόρυβο, αλλά και την άμεση αντίδραση του Αρχηγείου, που αναζητά ευθύνες για αυτούς που εκτύπωσαν τα ημερολόγια αλλά και όσους είχαν την υποχρέωση να τα ελέγξουν πριν αυτά αρχίσουν να μοιράζονται.

Ταυτόχρονα με την εντολή για τη διενέργεια διοικητικής έρευνας, ανακλήθηκαν και όλα τα ημερολόγια που είχαν ήδη αποσταλεί στις διάφορες υπηρεσίες.

Όπως έγινε γνωστό, την εκτύπωση της ατζέντας- ημερολογίου, είχε αναλάβει εφέτος ιδιωτική εταιρεία, μετά την πτώχευση άλλης εταιρείας που είχε το έργο μέχρι πέρυσι.

Για το θέμα εκδόθηκε ανακοίνωση από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, η οποία αναφέρει:

«Ανακοινώνεται ότι, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια διοικητικής έρευνας για την απόδοση ευθυνών καθώς διαπιστώθηκε ότι στα ημερολόγια έτους 2019 του Σώματος, που έχουν εκτυπωθεί από ιδιωτική εταιρεία, σε έναν από τους χάρτες που εμπεριέχονται σε αυτά, εκ παραδρομής έχουν αποτυπωθεί εσφαλμένα ονομασίες γειτονικών μας χωρών.

Επιπλέον, ανακαλούνται άμεσα όσα από τα ημερολόγια έχουν διατεθεί σε αστυνομικές υπηρεσίες».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΡΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ GALLERY:

Διαβάστε επίσης: 

Νέα «βόμβα» με σκάνδαλο δωροδοκίας γνωστού πολιτικού επί κυβερνήσεως Σημίτη



ΠΗΓΗ