Εξιχνιάστηκαν 3 περιπτώσεις διαρρήξεων, καθώς και 1 περίπτωση κλοπής οχήματος στη Λακωνία

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, τρείς περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών σε οικία, κατάστημα και αποθήκη ημεδαπών, καθώς και μία περίπτωση κλοπής οχήματος ημεδαπού, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας και στη Σπάρτη Λακωνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη σήμερα (5.1.2016) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας και του Τμήματος Τροχαίας Σπάρτης, ένας  20χρονος ημεδαπός.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, που περιλαμβάνει ακόμη δύο ημεδαπούς, ηλικίας 18 και 19 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι αναζητούνται.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από προχθές (3.1.2016) το βράδυ έως και σήμερα (5.1.2016) και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας και στη Σπάρτη Λακωνίας, διέπραξαν συνολικά μία (1) κλοπή οχήματος ημεδαπού και τρείς (3) διαρρήξεις-κλοπές σε οικία, κατάστημα και αποθήκη ημεδαπών, από όπου αφαίρεσαν συνολικά χρήματα και εργαλεία.

Μέρος των αφαιρεθέντων χρημάτων, καθώς και το ανωτέρω όχημα, βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Ο 20χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του 20χρονου, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.