Απίστευτος! Χρησιμοποιούσε 98 διαφορετικές ταυτότητες και διέφευγε της σύλληψης (φωτός)

Οι επισταμένες έρευνες και αναζητήσεις και η οργανωμένη επιχείρηση ειδικού κλιμακίου της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, είχαν ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη διεθνώς διωκόμενου προσώπου.

Πρόκειται για 39χρονο υπήκοο Μεγάλης Βρετανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, για εμπορία ναρκωτικών ουσιών και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα δεκατεσσάρων ατόμων με ηγετικό ρόλο.

Συγκεκριμένα, ο συλληφθείς, κατηγορείται ότι είχε ηγετικό ρόλο σε εγκληματική οργάνωση που διοχέτευε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης από την Ισπανία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ειδικότερα, ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή του στην εγκληματική ομάδα το 2009, όταν εντοπίστηκε εργοστάσιο κοκαΐνης στο Μάντσεστερ του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου κατασχέθηκε ποσότητα κοκαΐνης, αξίας (1.600.000) λιρών Αγγλίας.

1

Έκτοτε, έχει διαφύγει τη σύλληψη σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες χρησιμοποιώντας (98) διαφορετικές ταυτότητες.

Βραδινές ώρες χθες (27-12-2015), έπειτα απο συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας, εντοπίσθηκε ο 39χρονος σε ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης, όπου και συνελήφθη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο συλληφθείς προκειμένου να παραπλανήσει τις αστυνομικές Αρχές, επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με διαφορετικά ατομικά αναγραφόμενα στοιχεία.

2

Στην κατοχή του αλλά και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

  • Διάφορα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα,
  • Φωτογραφίες ταυτότητας, που εμφανίζεται με διαφορετικά εξωτερικά χαρακτηριστικά,
  • Έξι (6) κινητά τηλέφωνα,
  • Δύο (2) συσκευασίες με ναρκωτικές ουσίες και
  • Το χρηματικό ποσό των (2.505) ευρώ.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί αρμοδίως.

3