Χειροπέδες σε 4 άτομα σε Βοιωτία και Εύβοια για κλοπές

Συνελήφθησαν, το τελευταίο διήμερο (24 & 25-12-2015) σε περιοχές της Βοιωτίας και της Εύβοιας, τέσσερα άτομα και συγκεκριμένα δύο ημεδαποί, ηλικίας 28 και 53 ετών, καθώς και δύο αλλοδαποί, ηλικίας 36 και 50 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για διάπραξη κλοπών.

Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση, προχθές το απόγευμα συνελήφθη ο 53χρονος στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο συλληφθείς, δρώντας κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, διάπραξε, από τα τέλη Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, συνολικά οκτώ κλοπές από καταστήματα super market (έξι σε περιοχές της Θήβας και δύο στον Πειραιά Αττικής).

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες πρώτες πρωινές ώρες συνελήφθη ο 28χρονος στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού, διότι, όπως προέκυψε, είχε εισέλθει νωρίτερα σε οικία αλλοδαπού στην ανωτέρω περιοχή και αφαίρεσε δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους.

Σημειώνεται ότι ο 28χρονος είχε συλληφθεί ξανά προχθές το απόγευμα, κατηγορούμενος για κλοπή ηλεκτρικών και άλλων εργαλείων, από αποθήκη οικίας ημεδαπού, επίσης στην περιοχή του Ορχομενού. Επιπλέον γίνεται μνεία ότι ο συλληφθείς έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές για διάπραξη κλοπών και παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Στη τρίτη περίπτωση, προχθές πρώτες πρωινές ώρες στη Χαλκίδα, συνελήφθησαν ένας 36χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 50χρονος υπήκοος Ρουμανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, διότι σε κοινόχρηστο χώρο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, αφαίρεσαν από ημεδαπή ένα κινητό τηλέφωνο και μία χρυσή αλυσίδα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.