Συνελήφθησαν, 24 άτομα (23 άντρες και 1 γυναίκα), σε παράνομη μπαρμπουτιέρα στα Χανιά

Συνελήφθησαν, σήμερα μεταμεσονύκτιες ώρες, στα Χανιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, εικοσιτρείς (23) ημεδαποί ηλικίας από 39 έως 73 ετών και 31χρονη αλλοδαπή υπήκοος Αλβανίας, για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ελέγχων, που διενεργούνται για την καταπολέμηση του φαινομένου, των παράνομων τυχερών παιγνίων , από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω ημεδαποί, αρχικά εισέρχονταν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος «καφενείο», ιδιοκτησίας 53χρονου και στη συνέχεια μετέβαιναν ανά ομάδες των δύο ή τριών ατόμων, μαζί με 73χρονο ο οποίος τους συνόδευε, σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, έξωθεν της οποίας βρισκόταν ο 39χρονος ως τσιλιαδόρος.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι περιμετρικά της εν λόγω πολυκατοικίας ήταν τοποθετημένο καταγραφικό μηχάνημα προκειμένου να δυσχεράνει τον αστυνομικό έλεγχο.

Αστυνομικοί των ανωτέρω Υπηρεσιών, σήμερα (24.12.2015) μεταμεσονύκτιες ώρες πραγματοποίησαν έρευνα στο εν λόγω διαμέρισμα, κατά τη διάρκεια της οποίας, διαπιστώθηκε ο 53χρονος ιδιοκτήτης του ανωτέρω καταστήματος και διοργανωτής, μαζί με τον 73χρονο, τον 39χρονο και 31χρονη αλλοδαπή ως εργαζόμενη, να έχουν επιτρέψει σε είκοσι (20) άτομα, από τους ανωτέρω, τη διενέργεια και τη διεξαγωγή του απαγορευμένου τυχερού παιγνίου των πεσών (ζάρια), σε ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι, με συνομολόγηση στοιχημάτων και την απόδοση οικονομικού οφέλους στους παίκτες.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους συλληφθέντες και εντός του διαμερίσματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των 10.135 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες, καθώς επίσης και μόνιτορ και καταγραφικό μηχάνημα τα οποία ήταν συνδεδεμένα με τις εξωτερικές κάμερες.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.