21χρονος πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο στην Κομοτηνή – Τον συνέλαβε η Αστυνομία

Συνελήφθη χθες  το μεσημέρι, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κομοτηνής, 21χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα και του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία, προχθές το μεσημέρι, στην Κομοτηνή, ο 21χρονος, με τη χρήση κυνηγετικού όπλου, πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα ένα σκύλο, ιδιοκτησίας 29χρονου ημεδαπού.

Στο σημείο του συμβάντος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) κάλυκες κυνηγετικού όπλου.

Ο συλληφθείς, ο οποίος παρουσιάστηκε αυτοβούλως, θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κομοτηνής.

Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της ευαισθησίας και της υποχρέωσης για την πάταξη τέτοιων περιστατικών, ενημερώνει τους πολίτες ότι:

Ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδος ζώου, καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη, ο ακρωτηριασμός, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και τιμωρούνται με φυλάκιση ή χρηματική ποινή ή και με τις δύο ποινές.

Οι πολίτες που αντιλαμβάνονται ανάλογα περιστατικά, καλούνται να τα καταγγέλλουν στις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές.