Η τρομοκρατική οργάνωση «ΟΛΑ» ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη στα γραφεία του ΣΕΒ

Στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας βρίσκεται η προκήρυξη τρομοκρατών με την οποία γίνεται ανάληψη ευθύνης για την έκρηξη που είχε γίνει στις 24 Νοεμβρίου 2015 στα γραφεία του ΣΕΒ στην οδό Ξενοφώντος στο Σύνταγμα.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών».

Οι τρομοκράτες άφησαν την προκήρυξή τους σε usb σε καφάο της ΔΕΗ στο λόφο του Στρέφη στα Εξάρχεια. Πρόκειται για προκήρυξη 32 σελίδων που βρίσκεται στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και των αναλυτών της.

Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι ανάμεσα στους υπόπτους για συμμετοχή στην Ο.Λ.Α. βρίσκεται η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα, η οποία καταζητείται.

Η προκήρυξη βρέθηκε μετά από αρκετές ώρες έρευνας μέσα στο καφάο της ΔΕΗ. Νωρίτερα άγνωστος είχε επικοινωνήσει με το τηλεφωνικό κέντρο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, ειδοποιώντας για την ύπαρξη της προκήρυξης στη συμβολή των οδών Εμμανουήλ Μπενάκη και Σμολένσκι σε κάδο απορριμμάτων. Η υπάλληλος επικοινώνησε με την Άμεση Δράση αναφέροντας τα λόγια του αγνώστου. Αρχικά οι αστυνομικοί δεν εντόπισαν κάτι στο συγκεκριμένο σημείο και συνέχιζαν την έρευνα.

Λίγο αργότερα μέσα σε καφάο οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα στικάκι το οποίο φαίνεται να περιέχει την προκήρυξη ανάληψης ευθύνης για το ΣΕΒ. Μεταφέρθηκε άμεσα στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας όπου μετά από την εξερεύνησή του για γενετικό υλικό και αποτυπώματα, θα το άνοιγαν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να δουν το περιεχόμενο και την επωνυμία που αναλαμβάνει την ευθύνη της βομβιστικής επίθεσης.

Ο τρόπος αποθήκευσης της προκήρυξης σε usb έχει ομοιότητες και με την επωνυμία «Επαναστατική Ανατροπή», μετάλλαξη της «6ης Δεκέμβρη» όπως ανέφεραν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., η οποία είχε αναλάβει την ευθύνη της βομβιστικής επίθεσης που έγινε στις 27 Μαρτίου 2013 στο σπίτι του εφοπλιστή Νίκου Τσάκου, στη συμβολή των οδών Ροβέρτου Γκάλλι και Προπυλαίων, στην περιοχή της Ακρόπολης.