Απετράπη αυτοκτονία 28χρονου από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

21/12/2015 12:16

Απετράπη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας άλλη μία περίπτωση αυτοκτονίας, που εκδηλώθηκε μέσω διαδικτύου και συγκεκριμένα, μέσω ιστοσελίδας διαδικτυακού στοιχήματος.

Ειδικότερα, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε χθες (20-12-2015), μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας «CYBER ALERT», από τον διαχειριστή ιστοσελίδας διαδικτυακών παιχνιδιών ότι χρήστης της ιστοσελίδας εκδήλωσε την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει.

Στο πλαίσιο της επικοινωνίας, που ακολούθησε άμεσα με τον διαχειριστή της επίμαχης ιστοσελίδας, παρασχέθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του ανωτέρω χρήστη και στη συνέχεια, στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγαν ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα για τον εντοπισμό του ατόμου.

Από την έρευνα, προέκυψε η επίμαχη σύνδεση διαδικτύου και άμεσα ενημερώθηκε το οικείο Αστυνομικό Τμήμα προς εντοπισμό του ατόμου. Όπως πρόκυψε, επρόκειτο για 28χρονο ημεδαπό, του οποίου διασφαλίστηκε άμεσα η σωματική ακεραιότητα.

Το προανακριτικό υλικό της υπόθεσης θα υποβληθεί αρμοδίως.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες, που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

• Τηλεφωνικά: 11188

• Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο: [email protected]

• Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID.

Εγγραφή στις αναθεωρήσεις και τα σχόλια του άρθρου
( 0 Εγγεγραμμένοι )
X

Εγγραφή στις αναθεωρήσεις και τα σχόλια του άρθρου

E-mail : *