Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στη Χαλκίδα, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

Συνελήφθησαν, χθες (16-12-2015) πρώτες πρωινές και μεσημβρινές ώρες στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας (πατέρας και υιός), ηλικίας 48 & 23 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Επιπλέον ο 23χρονος στερούταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή του στη Χώρα μας (παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών).

Ειδικότερα, χθες πρώτες πρωινές ώρες, οι αστυνομικοί μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και κατόπιν οργανωμένης επιχείρησης, συνέλαβαν αρχικά τον 48χρονο, τη στιγμή που παραλάμβανε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, το οποίο είχε σταθμεύσει έξωθεν από οικία ιδιοκτησίας 35χρονης ημεδαπής, η οποία είχε καταγγείλει νωρίτερα την παραβίαση αυτής.

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι ο 48χρονος μαζί με τον 23χρονο και ένα ακόμη συνεργό τους, τα στοιχεία ταυτότητας του οποίου διερευνώνται, ενέχονται σε δύο (2) περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων από οικίες στην ανωτέρω περιοχή, τις οποίες διέπραξαν την 15-12-2015 και συγκεκριμένα:

  • Κλοπή από την οικία της 35χρονης, όπου αφαίρεσαν διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα, έναν φορητό Η/Υ ( tablet ) & (4) κινητά τηλέφωνα και
  • Κλοπή από οικία ιδιοκτησίας 60χρονου ημεδαπού, όπου αφαίρεσαν διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα.

Από τις επιστάμενες έρευνες και αναζητήσεις, εντοπίσθηκε και συνελήφθη χθες το μεσημέρι ο 23χρονος σε περιοχή της Χαλκίδας, ενώ από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν δύο (2) κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους, καθώς και το όχημα του 48χρονου, ως μέσο διευκόλυνσης των αξιόποινων πράξεών τους.

Το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.