Μήπως ήρθε η ώρα η μηνιαία ακρόαση από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να γίνει μια κυψέλη ιδεών και προτάσεων;

Διάβαζα προηγουμένως τον καλό μου φίλο και συνάδελφο Νίκο Καραδήμα να γράφει:
“Πολλά σχόλια για τον Αρχηγό.

Βάλλεται από παντού. Άδικα και δεν μου αλλάζετε την άποψη.

Είχαμε καταντήσει οικογενειοκρατία …..να τακτοποιήσουμε τους δικούς μας!
Να τους βολέψουμε.
Απαιτούνται και άλλες τομές πιο ρηξικέλευθες.
Άλλαξε τα όλα μπορείς……”

Νίκο μπορεί να συμφωνήσω μαζί σου ότι βάλλεται από παντού ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας.
Αλλά,
μήπως ήρθε η ώρα σε αυτή την περίφημη ακρόαση την πρώτη Τρίτη κάθε μήνα από τον Αρχηγό, να ακουστεί και με φυσικό τρόπο η δικιά μας φωνή, που δεν εκπροσωπείται και αριθμεί μία ισχυρή κρίσιμη μάζα συναδέλφων που σκέφτονται το ίδιο με εμάς;
Εμείς δεν έχουμε σκοπό να ζητήσουμε αυξήσεις, αυτά είναι δουλειά άλλων.
Να κάνουμε το αίτημά μας και να ζητήσουμε ορισμένα αυτονόητα που ζητάει το Σώμα στην καθημερινότητά μας εδώ και χρόνια και η Ηγεσία μπορεί να επιλύσει.
Ήτοι:
1. Αυτόματη παραμετροποίηση των αποδεκτών των σηματικών αναφορών ώστε να διευκολυνθούν οι Αξιωματικοί Υπηρεσίας στην σύνταξή τους.
2. Αίτημα για το θέμα των παρωχημένων φυσικών προσαγωγών με την χρήση νέας εφαρμογής στο PoL ως ηλεκτρονική εξακρίβωση χωρίς αναγκαστική προσαγωγή, αλλά ως ηλεκτρονική προσαγωγή που να αντικαταστήσει την παρούσα εν καιρώ εκτός κι αν συντρέχουν οι λόγοι που το απαιτούν.
3. Προτάσεις ουσίας για την καθημερινότητα με τον πολίτη και μείωση των τριβών μεταξύ των αστυνομικών για εργασιακά θέματα.
4. Προτάσεις και προβληματισμούς για το βαθμολόγιο.
5. Υποστήριξη της ΕΛΑΣ σε ένα νέο πλαίσιο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με δημιουργία ηλεκτρονικής εφαρμογής από το Σώμα που να επιτρέπει την ταχύτατη ροή μιας πληροφορίας. Ανάλυση κινδύνων και πλεονεκτήματα.
Αυτή η μηνιαία ακρόαση να γίνει μια κυψέλη γόνιμων ιδεών όχι προσωπικών παραπόνων, για να συνθέσουμε κάτι νέο, δυναμικό και αδοκίμαστο. Να δώσει την προσδοκόμενη αίγλη για την οποία προσφάτως θεσπίστηκε και να είναι ένα γεγονός, μακριά από την μιζέρια και το γκρίζο των ούτως ή άλλως προσωπικών προβλημάτων μας που δεν τελειώνουν ποτέ, αφού για κάθε λύση προκύπτει ένα νέο πρόβλημα.
Το αξίζουμε όλοι μας.
Είμαστε έτοιμοι να ζητήσουμε πράγματα για τον πλησίον μας και όχι για εμάς; 
Να σφίξεις το χέρι του Αρχηγού και να του πεις δεν θέλω τίποτα, απλά να ανταλλάξουμε απόψεις. 
Με τιμή
Μιχάλης Αβέλλας
Αστυνομικός – Μέλος Διαβούλευσης Δ. Τεμπών