Δεσμεύονται οριστικά οι τραπεζικοί λογαριασμοί του πρώην αντιπρόεδρου της Jumbo

Σε οριστική δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην αντιπρόεδρου της Jumbo, Ευάγγελου Παπαευαγγέλου, μέχρι το πέρας των δικαστικών ερευνών για την υπόθεση προχώρησε η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη σχετική εντολή έδωσε η επικεφαλής της Αρχής, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Άννα Ζαΐρη καθώς ερευνάται ενδεχόμενη τέλεση αξιοποίνων πράξεων όπως απάτη και πλαστογραφία μέσω συμβάσεων επιχειρήσεων συμφερόντων του κ. Παπαευαγγέλου.

Οι επίμαχες συμβάσεις βρίσκονται στο στόχαστρο των εισαγγελικών και φορολογικών αρχών προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί και το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Υπενθυμίζεται ότι με εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, ήδη η υπόθεση διερευνάται από τον οικονομικό εισαγγελέα με την προοπτική να τεθούν επί τάπητος οι πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους επενδυτές από τον πρώην αντιπρόεδρο της Jumbo Ευάγγελο Παπαευαγγέλου.

Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη, όταν οι κινεζικές αρχές διαπίστωσαν πως ο Παπαευαγγέλου φέρεται να είχε συστήσει προσωπική εταιρία μέσω της οποίας έκανε πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους, αξίας 40 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω της χρήσης POS. Ωστόσο, την περίοδο αυτή στην Κίνα είχαν επιβληθεί κεφαλαιακοί έλεγχοι (capital controls) με αποτέλεσμα αυτή η πρακτική να είναι παράνομη.

Οι αγοραστές φέρονται ότι ξεπερνούσαν τα εμπόδια στην κίνηση κεφαλαίων μέσω της χρήσης των POS, και παράλληλα έμπαιναν στο πρόγραμμα της «Χρυσής Βίζα» (και των προνομίων της).

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό Μέρισμα 2018: Δείτε ΕΔΩ τα μυστικά για να πάρετε έως 1.400 ευρώ



ΠΗΓΗ