Χανιά: Στο σκαμνί πάλι ο ειδικός φρουρός που κατηγορείται για απόπειρα βιασμού

 Η υπόθεση εκδικάζεται σήμερα (26/11) σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης.

Η πολύκροτη υπόθεση ήταν να εκδικαστεί την Πέμπτη (22/11) αλλά αναβλήθηκε για σήμερα.

Το χρονικό

Όλα συνέβησαν στο Ρέθυμνο τον Νοέμβριο του 2012 όταν ο 29χρονος τότε ειδικός φρουρός συνελήφθη από τις αρχές έπειτα από καταγγελία της 27χρονης γυναίκας ότι εισέβαλε στο σπίτι της και με τη χρήση σωματικής βίας επιχείρησε να την βιάσει.

Η 27χρονη τον απώθησε, κάλεσε σε βοήθεια και, όταν ο άνδρας συνειδητοποίησε πως έρχονται προς το σπίτι γείτονες της κοπέλας, διέφυγε με αυτοκίνητο προς άγνωστη κατεύθυνση.

Αστυνομικοί αναζήτησαν και εντόπισαν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, σε περιοχή του Ρέθυμνου.

Ο οδηγός στην προσπάθεια διαφυγής του είχε προσκρούσει σε κολόνα, ενώ εντός του αυτοκινήτου βρέθηκε ο ειδικός φρουρός, ελαφρά τραυματισμένος, λόγω της πρόσκρουσης.

Ο 29χρονος, που υπηρετούσε σε υπηρεσία του Ρέθυμνου, συνελήφθη και αναγνωρίστηκε από την 27χρονη και από άλλα άτομα, τα οποία προσέτρεξαν προς βοήθειά της.

Έναν χρόνο μετά, τον Οκτώβριο του 2013, συνεδριάζει το πρωτοβάθμιο δικαστήριο για την συγκεκριμένη υπόθεση και κρίνει ένοχο – ομόφωνα – τον ειδικό φρουρό επιβάλλοντάς του ποινή 13 χρόνων κι ενός μήνα, χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Μάλιστα, η έφεση δεν είχε αναστέλλουσα δύναμη, με αποτέλεσμα ο 30χρονος να φυλακιστεί 4,5 χρόνια μετά, έχοντας εκτίσει το 1/3 της ποινής του έκανε αίτηση αποφυλάκισης η οποία έγινε δεκτή.

Ο ίδιος ενώπιον του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου είχε υποστηρίξει πως είχε δεσμό με την συγκεκριμένη κοπέλα, κάτι που όμως δεν έπεισε το δικαστήριο, καθώς δεν προέκυψε από καμία άλλη μαρτυρία.

ΠΗΓΗ cretapost.gr



ΠΗΓΗ